Minerálnej vode Gemerka sa darí na českom trhu

Minerálnej vode Gemerka z tornaľského výrobného závodu sa darí na českom trhu. Zákazníci majú o ňu záujem. Odzrkadlilo sa to na predaji. „Za úspechom Gemerky vidíme nielen vhodne zvolenú marketingovú a komunikačnú stratégiu, ale aj schopnosť stabilných a kontinuálnych dodávok do obchodných sietí. Úspech je navyše jednoznačne podopretý aj samotnou kvalitou tejto minerálnej vody. Gemerka má vedecky uznaný ideálny pomer obsahu horčíka a vápnika (1:3), čo je najlepší pomer pre prirodzené vstrebávanie týchto minerálov do ľudského tela. Tieto fakty potvrdila aj vedecká štúdia z roku 2021,“ uviedla pre vobraze.sk Alexandra Neštinová, senior brand manažérka v spoločnosti BUDIŠ. Do jej portfólia Gemerka patrí. Neštinová poznamenala, že aktuálne ju vyvážajú iba do Českej republiky. Dodala, že všetky minerálky Gemerka, aj tie ochutené, sa vyrábajú v tornaľskom závode z rovnakej vody.

Čo sa týka inovácií na slovenskom trhu, tak ako zatiaľ poslednú uviedli ochutený rad Gemerka Botanica. „Spája jemnosť bylín a silu horčíkovo-vápnikovej vody s nízkym obsahom cukru. Spotrebitelia tak stále majú benefity z vody bohatej na horčík a vápnik, ale zároveň sa môžu osviežiť príchuťami ako rakytník, medovka a citrón-mäta,“ priblížila senior brand manažérka.

Ktorá príchuť Gemerky je medzi zákazníkmi najžiadanejšia? „V portfóliu máme dve príchute, ktoré sú veľmi vyrovnané v predajoch – rakytník a citrón,“ odvetila Alexandra Neštinová.

Daždivé počasie spred niekoľkých dní malo negatívny dopad na činnosť výrobného závodu Gemerka v Tornali. Po záplavách odstraňovali zamestnanci škody a pracovali na tom, aby obnovili výrobu.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album L. Polgáriho