Krajčírky z bývalej textilky našli prácu pri výrobe bytových sedačiek

Mestský úrad Tisovec

Krajčírky z textilky v Tisovci, ktorá zanikla pred rokom, si našli prácu. V bývalej budove Mestských lesov šijú matrace do bytových sedačiek. Tradícia šitia tak bola v meste obnovená. Ako pre vobraze.sk ďalej priblížila primátorka Tisovca Irena Milecová, pracujú v mestských priestoroch na Ulici Sládkovičovej. „Som rada, že pracovné príležitosti sa zachovali aspoň v takejto miere a tie ženy majú robotu v Tisovci a nemusia inde dochádzať,“ povedala Milecová. Podľa jej slov je však kapacita priestorov naplnená a výroba sa nedá rozširovať, iba ak by sa našli iné priestory, nakoľko mesto väčšie nemá. Priestory si prenajal majiteľ z Lučenca, ide o spoločnosť B6 Furniture a krajčírky v nich pracujú od septembra.

Prácu tu našlo 16 krajčírok a sú medzi nimi aj samoživiteľky. Ide viac-menej o pôvodnú partiu z textilky. Je to pásová výroba a venujú sa výrobe vankúšov, matracov do luxusných bytových sedačiek. Tie sú potom súčasťou sedačiek, ktoré montujú v Lučenci. Práce mali zatiaľ dosť, lebo pred dvomi rokmi stúpla výroba a ľudia sa zaoberali viac bytovým zariadením.

Nešijú konfekciu ako u predošlého majiteľa z Rakúska. „Prevádzka sa vtedy úplne zrušila. Covid k tomu prispel tak, že tie veci sa prestali kupovať a prestal byť o ne záujem,“ vysvetlila tisovská primátorka. Ku koncu marca minulého roka prišlo o prácu posledných 19 ľudí textilky.

V Tisovci skončila textilka

Zdroj: vobraze.sk