Agroris vybuduje oddychové miesto. Hľadá architektonicky zaujímavé riešenie

cyklocesta Kurinec a altanok

Spoločnosť Agroris vybuduje na vlastné náklady v oblasti Kurinca oddychové miesto. Pre vobraze.sk to potvrdil jej generálny riaditeľ Ladislav Sedmák ml. „Bola to záväzná súčasť našej ponuky,“ dodal. Firma s ňou prišla v rámci verejnej obchodnej súťaže na nájom poľnohospodárskej pôdy vo viacerých lokalitách. Tá ponuka celkovo pozostávala z viacerých vecí. Rimavskosobotské mestské zastupiteľstvo schválilo na jeseň 2020 nájom nehnuteľného majetku mesta pre Agroris do konca októbra 2025. „Zaviazali sme sa zrealizovať tento projekt počas trvania zmluvy,“ podotkol vo vzťahu k vybudovaniu oddychového miesta generálny riaditeľ Agrorisu.

V tomto roku pravdepodobne k jeho výstavbe ešte nedôjde. „Aktuálne pracujeme na projektovej dokumentácii a celkovom vizuáli lokality. Akonáhle budú pripravené prvé návrhy, určite s nimi oboznámime mestské zastupiteľstvo, ale nepredpokladám, že k samotnej výstavbe dôjde ešte pred začiatkom sezóny. Chceme, aby to bolo naozaj atraktívne,a preto venujeme viac času prípravnej fáze,“ priblížil Ladislav Sedmák ml. Ako doplnil, oddychové miesto by malo vzniknúť na mieste, ktoré je aj v súčasnosti prirodzene navštevované obyvateľmi mesta. „Nachádza sa mimo hlavnej trasy na Kurinec a poskytuje pokojné i bezpečné miesto na relax. Máme konkrétnu lokalitu, ale nie je to bezprostredne pri cyklotrase,“ uviedol.

Nové oddychové miesto má byť iné než altánky, ktoré sa nachádzajú popri cykloceste na Kurinec. „Určite by sme chceli, aby to bolo iné, pretože bude mať iné zameranie. Nepôjde len o obyčajný prístrešok, ale miesto, kde budú môcť obyvatelia mesta, alebo turisti stráviť príjemný deň, s miestom na opekanie a doplnkovými atrakciami pre deti. Hľadáme architektonicky zaujímavé riešenie, ktoré by malo zapadnúť do prostredia,“ naznačil Ladislav Sedmák ml. 

Spoločnosť Agroris sa ako jediná prihlásila do spomínanej verejnej obchodnej súťaže na nájom poľnohospodárskej pôdy. Členovia výberovej komisie pridelili jej ponuke maximálny počet bodov. Firma ponúkla mestu Rimavská Sobota ročné nájomné poľnohospodárskej pôdy vo viacerých lokalitách vo výške 112 494,74 eur.

Zdroj: vobraze.sk

Korčuliari si to poriadne užili. Pozreli sme sa na Kurinec z výšky + video a foto
Výletným vláčikom na Kurinec. Je to zážitok
FOTOreportáž: Kurinecký les – čarovné miesto