Tamáši podpísal zmluvu s Hradcom Králové

Alex Tamáši
Alex Tamáši (vpravo) ešte v drese B. Bystrice

Je to potvrdené. Kariéra hokejistu Alexa Tamášiho z Rimavskej Soboty bude pokračovať v Mountfield HK Hradec Králové, kde podpísal dvojročnú zmluvu. Český klub o tom informoval dnes na svojej webovej stránke. „Alexa sme sledovali už v minulej sezóne a zaujali nás jeho výkony v slovenskej extralige, ale predovšetkým v rámci slovenskej reprezentácie,“ uviedol generálny manažér Aleš Kmoníček pre webovú stránku klubu. Tamášiho označil za kvalitného centra, ktorý by mal na tejto pozícii nahradiť odchádzajúcich hráčov. „Vidíme v ňom perspektívneho hráča a očakávame, že nám pomôže i so zlepšením produktivity,“ dodal generálny manažér Mountfield HK. Pre Alexa Tamášiho to bude prvé pôsobenie v zahraničí. Hradec Králové postúpil v sezóne 2022/2023 do finále extraligy, v ktorom ťahal za kratší koniec a titul získali hokejisti Třinca.

Dvadsaťpäťročný stredný útočník má za sebou najlepšiu sezónu v Tipos extralige. Vo farbách HC ‘05 Banská Bystrica nastrieľal Tamáši štrnásť gólov a zaznamenal šestnásť asistencií. Odohral všetkých osem zápasov v príprave reprezentačného tímu pred majstrovstvami sveta a vybojoval si miesto v záverečnej nominácii. Slováci nastúpia v úvodnom zápase šampionátu (Tampere, Riga) práve proti Česku. Tamáši sa predstavil už vlani na majstrovstvách sveta vo Fínsku (Helsinki, Tampere).

V najvyššej súťaži na Slovensku si obliekal Alex Tamáši aj dres Liptovského Mikuláša a HK Orange 20. Účinkoval tiež na majstrovstvách sveta do 20 rokov.



Zdroj: vobraze.sk, foto: album A. Tamášiho