Sklenárik čakal od seba na olympiáde viac

Biatlonista Tomáš Sklenárik sa vrátil zo zimných olympijských hier v Pekingu. Ako pre vobraze.sk uviedol, jeho životným snom bolo štartovať pod piatimi kruhmi a tomu podriadil aj tréningové úsilie. Dvadsaťdvaročný Revúčan účinkoval ešte vlani medzi juniormi. V Číne sa predstavil v dvoch pretekoch. Vo vytrvalostných na 20 km obsadil 80. miesto, terč minul päťkrát a z kvarteta Slovákov bol druhý najlepší. V rýchlostných pretekoch na 10 km skončil člen banskobystrického UMB Biathlon Teamu na 87. pozícii, mal tri nepresné výstrely. Zo štvorlístka slovenských reprezentantov skončil najhoršie. „Čakal som od seba viac. Viem, že mám na viac, ale, žiaľ, tá strelnica mi asi nesadla. Netrafil som sa na tých pretekoch, a to je škoda. S toľkými nepresnými zásahmi sa v bežeckej časti nedá konkurovať druhým pretekárom,“ povedal Sklenárik.

V zmiešanej štafete a ani v mužskej štafete odchovanec revúckeho biatlonu do zápolenia nezasiahol, v obidvoch prípadoch mal absolvovať záverečný štvrtý úsek, ale slovenské tímy boli z trate stiahnuté na treťom úseku. „Žiaľ, keď sa to nepodarilo mojim kolegom, nemohol som už s tým nič urobiť. Je to škoda, že to tak dopadlo. Viem, že máme na viac,“ reagoval mladý reprezentant.

Zápolenie v iných športových odvetviach naživo nevidel. „Boli sme ďaleko od Pekingu. Nezúčastnili sme sa ani na otváracom ceremoniáli. V našom okolí sme mali snoubord, skoky na lyžiach a beh na lyžiach. Keď však prebiehali preteky, tak som mal vtedy tréningy, akurát som si tie športoviská pozrel,“ uviedol Sklenárik. Ako pripomenul, každé ráno podstúpili testovanie na covid. „Aj pred olympiádou sme boli v bubline. Nestýkal som sa s nikým. Stať sa však mohlo všeličo. Najmä pred štafetami je to také také, čo ak niekto ochorie a nebudeme môcť postaviť štafetu. Našťastie však nikto z nás nebol pozitívny,“ priblížil Tomáš Sklenárik. Ako dodal, bola to „dosť zvláštna olympiáda“. „Boli sme zavretí a prakticky nás pustili iba na štadión pretekať a potom naspäť. Nevychutnal som si nejakým spôsobom tieto ZOH. Mám dosť málo zážitkov z nich. Aj obchod so suvenírmi bol od prvého dňa vykúpený,“ skonštatoval.

Biatlonistka z Revúcej zápolila na ZOH v Soči. Sklenárik súťaží v Pekingu

Priznal, že je veľmi slabým fanúšikom hokeja. „Keď sme však cestovali domov, počúvali sme prenos zo zápasu o bronz a fandili našim,“ poznamenal Sklenárik.

Nomináciu na olympiádu majú vo vrecku Kelemen i Sklenárik

Zdroj: vobraze.sk, foto: album T. Sklenárika