Biatlonistka z Revúcej zápolila na ZOH v Soči. Sklenárik súťaží v Pekingu

Prvou biatlonistkou z revúckej liahne na zimných olympijských hrách bola Martina Chrapánová. Predstavila sa pod piatimi kruhmi v ruskom Soči 2014. Športovkyňa z Revúcej štartovala v troch pretekoch, v rýchlostných na 7,5 km, vo vytrvalostných pretekoch na 15 km a v štafete žien na 4 x 6 km. Tie rýchlostné preteky sa zapísali do histórie slovenského športu nezabudnuteľným spôsobom, pretože Anastasia Kuzminová v nich získala zlatú medailu. Chrapánová obsadila 62. miesto a medzi pretekárky, ktoré predstihla, patrila aj jej reprezentačná kolegyňa Paulína Fialková. Do bojov zasiahlo 84 pretekárok.

Martina Chrapánová mala vtedy 24 rokov a na klubovej úrovni hájila farby Dukly Banská Bystrica. Vo vytrvalostných pretekoch sa umiestnila na 59. priečke. Štafetu bez Kuzminovej stiahli z trate, bola o kolo pozadu. Klasifikovali ju na 14. priečke, na štart sa postavilo sedemnásť tímov.

Revúčan Sklenárik na olympiáde v Pekingu
Revúca má zástupcu i na prebiehajúcich ZOH v čínskom Pekingu. Je ním dvadsaťdvaročný biatlonista Tomáš Sklenárik. Dnes sa predstavil na Hrách druhýkrát. Na programe boli rýchlostné preteky na 10 km. Člen banskobystrického UMB Biathlon Teamu sa v nich umiestnil na 87. priečke, na strelnici mal tri nepresné výstrely. Z kvarteta Slovákov skončil najhoršie. Do diania zasiahlo 94 pretekárov.

Odchovanec revúckeho biatlonu si odkrútil premiéru pod piatimi kruhmi v utorok. Tomáš Sklenárik zápolil vo vytrvalostných pretekoch na 20 km a obsadil 80. miesto. Na strelnici päťkrát minul terč. V pretekoch sa predstavili štyria Slováci a Sklenárik bol z nich druhý najlepší. Výsledková listina obsahovala 92 mien.

Pôvodne mal Tomáš Sklenárik debutovať na olympiáde už minulú sobotu v zmiešanej štafete, a to spoločne s Ivonou Fialkovou, Paulínou Fialkovou a Michalom Šimom. Tomáš mal absolvovať záverečný štvrtý úsek, lenže slovenská štafeta bola stiahnutá z trate na treťom úseku, a tak sa k slovu nedostal. Slovákov klasifikovali na sedemnástom mieste z dvadsiatich tímov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB T. Sklenárika