Nomináciu na olympiádu majú vo vrecku Kelemen i Sklenárik

Miloš Kelemen v strede

Hokejista Miloš Kelemen figuruje v nominácii na februárové zimné olympijské hry, ktoré sa uskutočnia v Pekingu. Dvadsaťdvaročný Lučenčan pôsobí v aktuálnom ročníku v českej najvyššej súťaži. Háji v nej farby BK Mladá Boleslav. Sníval o tom, že si zahrá pod piatimi kruhmi. „Olympiáda je ešte viac ako majstrovstvá sveta. Je predsa raz za štyri roky a všetci tam chcú ísť,“ uviedol pre vobraze.sk pred minuloročnou olympijskou kvalifikáciou Miloš Kelemen. Na ZOH v Číne sa nepredstavia hráči z NHL.

Vlani sa stal Kelemen s tímom HKM Zvolen majstrom Slovenska. Následne si premiérovo zahral na svetovom šampionáte seniorov v Rige a strelil tam aj gól, prekonal ruského brankára.

Dravý krídelník sa ukázal vo veľmi dobrom svetle na decembrovom Švajčiarskom pohári. Slováci odohrali vo Vispe dva zápasy a Miloš Kelemen si pripísal na konto tri góly i jednu asistenciu. Predstavil sa predtým tiež na augustovej olympijskej kvalifikácii. V Bratislave vyhrala slovenská reprezentácii všetky tri zápasy. Útočník z centra Novohradu nastúpil len v tom úvodnom proti Rakúsku, pre zranenie v ďalších dvoch dueloch (Poľsko, Bielorusko) nehral. Kelemen zápolil na dvoch majstrovstvách sveta v kategórii do 20 rokov.

Na olympiádu mieri biatlonista z Revúcej

Slovensko bude na olympiáde v Pekingu reprezentovať aj biatlonista Tomáš Sklenárik (UMB Biathlon Team). Dvadsaťdvaročného Revúčana čaká rovnako premiéra pod piatimi kruhmi. Štartoval na vrcholných mládežníckych podujatiach, vlaňajšia sezóna bola pre neho rozlúčkovou s juniorskou kategóriou. Nebude prvým odchovancom revúckeho biatlonu na olympiáde. Na ZOH v Soči 2014 súťažila Martina Chrapánová.

Tomáš Sklenárik sa venuje tiež letnému biatlonu a v minulom roku získal bronz na majstrovstvách sveta juniorov v Novom Meste na Morave. Na pódiové pozície prenikol v rýchlostných pretekoch na 7,5 km.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Kelemena a FB T. Sklenárika

Lučenčan Kelemen si chce zahrať na olympiáde
Kelemen daroval rodičom puk. Rozvlnil ním ruskú sieť