Pôsobenie v Liptovskom Mikuláši naplnilo očakávania Ďuriša

Dalibor Ďuriš

Hokejistovi Daliborovi Ďurišovi sa v MHk 32 Liptovský Mikuláš veľmi páčilo a bol by rád, keby v tomto klube mohol pokračovať. Pre vobraze.sk to povedal dvadsaťjedenročný útočník, ktorý pochádza z Rimavských Zalužian. Do MHk 32 si to Ďuriš namieril vo februári. Liptovský Mikuláš obsadil v Tipos extralige posledné dvanáste miesto a o záchranu bojoval so Žilinčanmi, víťazmi prvej ligy. Liptáci si napokon udržali extraligovú príslušnosť a zdolali mančaft Vlci Žilina 4:1 na zápasy.

„Pôsobenie v Liptovskom Mikuláši naplnilo moje očakávania. Hrával som tam celkom dosť, a to jednak v extralige a aj v barážových zápasoch proti Žiline. Myslím si, že moje výkony boli vcelku fajn. Chýbalo mi však šťastie v zakončení. Barážové zápasy boli akoby tie v play – off. Nepripúšťal som si nejaký stres. Boli sme si vedomí, ako sme pripravení na tieto duely a zvládli sme sériu o záchranu, hoci sme do nej vstúpili prehrou,“ uviedol krídelník Dalibor Ďuriš. Vlani sa tešil so Zvolenčanmi z majstrovského titulu.

Aktuálnu sezónu začínal v HKM Zvolen, hájil i farby prvoligového HK MŠK Indian Žiar nad Hronom, čo je farma Zvolena. „Účinkovanie vo Zvolene a v Žiari nenaplnilo moje očakávania,“ skonštatoval bývalý mládežnícky reprezentant. Za Zvolen si zahral tiež v extralige juniorov a v Liptovskom Mikuláši odohral pár zápasov aj v prvej lige juniorov.

„Keďže Liptovský Mikuláš zostáva v extralige, rád by som tam pôsobil aj v novom ročníku. Viem, že zo strany predstaviteľov MHk 32 je o mňa záujem. Uvidíme, čo sa z toho vykľuje, či dospejeme k dohode. Momentálne oddychujem. Budúcnosť budem riešiť s mojím hráčskym agentom,“ nechal sa počuť Ďuriš.

V príprave na barážové zápasy proti Žiline odohrali Liptáci dve prípravné stretnutia proti českému celku Rytíři Kladno, v zostave aj s legendárnym Jaromírom Jágrom. Ten je hrajúcim majiteľom klubu. Kladno sa rovnako pripravovalo na súboje o udržanie sa v najvyššej súťaži a v obidvoch dueloch jeho hráči zdolali Liptákov. „Bol to zážitok vidieť naživo Jaromíra Jágra v akcii. Keď som začínal s hokejom, bol už hrajúcou legendou. Nepatril v mladosti medzi moje vzory, ale v súčasnosti ho medzi ne môžem zaradiť, keďže vo veku päťdesiat rokov hrá hokej na takejto úrovni,“ podotkol Dalibor.

Ďuriš rozbiehal kariéru v Rimavskej Sobote, rovnako ako Alex Tamáši. Ten sa naďalej pripravuje s reprezentačným tímom na blížiace sa majstrovstvá sveta. „Je každopádne pekné, že sa Alex dostal do reprezentačného áčka. Som rád, že sa mu to podarilo. Vyšla mu táto sezóna na klubovej scéne, darilo sa mu v nej. Ak sa dostane aj do záverečnej nominácie na MS, tak potom naozaj klobúk dole pred ním,“ povedal Dalibor Ďuriš.

Dalibor Ďuriš

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Dalibora Ďuriša