V R. Sobote chcú postaviť domov dôchodcov na zelenej lúke

zľava Jozef Šimko a Milan Krajniak

V Rimavskej Sobote vzniká zámer postaviť domov dôchodcov na zelenej lúke. Po dnešnej návšteve ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka to pre vobraze.sk uviedol primátor mesta Jozef Šimko. Podľa jeho slov by financie mali čerpať z Plánu obnovy a odolnosti. „Minister podporuje túto myšlienku postaviť domov dôchodcov na zelenej lúke z fondu obnovy. Som presvedčený, že financie zoženieme a nepôjde to z rozpočtu mesta,“ povedal Šimko. Ako poznamenal, do úvahy pripadajú tri lokality umiestnenia domova dôchodcov.

„Budem rešpektovať aj názor poslaneckého zboru. Musí to však byť dôstojné miesto,“ hovorí Šimko a dodáva, že zo zákona po novom môže ísť na jedno miesto najviac 30 dôchodcov. „Tým pádom internát neprichádza do úvahy. Ja to na zasadnutí podrobne rozoberiem a vysvetlím, akou formou si to predstavujem,“ podotkol s tým, že niekoľkomiliónový úver na internát si mesto nemôže dovoliť.

Doplnené 26. januára

Domov dôchodcov, ktorý chce postaviť rimavskosobotská samospráva, by mohol byť na Kurinci. S jeho umiestnením v tejto lokalite prišiel záverom rokovania MsZ primátor mesta Jozef Šimko. Ako ďalej informoval, na jeho výstavbu by vedeli využiť financie z eurofondov, ktoré by sa dali získať z Plánu podpory a obnovy. Podľa jeho slov, ak by sa chceli vydať touto cestou, k dohode s ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Milanom Krajniakom dospel počas jeho nedávnej návštevy. 

chátrajúci internát

Zdroj: vobraze.sk, foto z návštevy ministra: fb Jozef Šimko

Svetlo sveta uzreli dve knižky z regiónu
DOPLNENÉ: V bývalom internáte na Školskej horelo