Lučenčan Kelemen si chce zahrať na olympiáde

Hokejista Miloš Kelemen (na fotke v strede) figuruje v nominácii reprezentačného trénera Craiga Ramsayho na kvalifikačný turnaj o postup na zimné olympijské hry 2022. Tie bude hostiť Peking (Čína). Kvalifikačný turnaj sa uskutoční na budúci týždeň v Bratislave. Slováci sa stretnú s Rakúskom, Poľskom a Bieloruskom. Miestenku na olympiádu si vybojuje iba jeden z tohto kvarteta kolektívov.

Dvadsaťdvaročný Kelemen, rodák z Lučenca, zažil vlani prelomovú sezónu. Bol v nej produktívny a s tímom HKM Zvolen napokon oslavoval majstrovský titul. Svojimi výkonmi si vypýtal miesto v reprezentácii a premiérovo sa predstavil na svetovom šampionáte medzi seniormi. Tie sa konali v Rige a Slováci postúpili do štvrťfinále.

Pod Pustým hradom však v kariére nepokračuje. Jeho novým zamestnávateľom sa stal účastník českej extraligy BK Mladá Boleslav. „Pripojil som sa k mužstvu až na ľade. Dostal som možnosť individuálnej letnej prípravy, pretože som mal dlhú sezónu,“ povedal pre vobraze.sk Miloš Kelemen. Hneď v úvodnom prípravnom zápase skóroval, prekonal gólmana Litvínova. „Určite poteší, keď sa hráč chytí hneď v prvom zápase. Som rád, že mi to tam padlo. Neviem sa dočkať začiatku ligy,“ uviedol dravý útočník. Medzičasom si gólovú bilanciu vylepšil.

Z nového prostredia má podľa jeho slov veľmi dobré dojmy. „Ľudia, ktorí tu robia okolo hokeja, sú skúsení bývalí hráči. Celkovo sa mi filozofia klubu a to, ako sa v ňom pracuje, páči. Môže mi to iba pomôcť. Sme dobrá partia chalanov, takže sa nemôžem sťažovať,“ skonštatovala posila Mladej Boleslavi.

„Príjemne ma prekvapilo, že som sa dostal do nominácie na kvalifikačný turnaj. Teším sa, že ma naň tréneri vybrali a môžem si zasa obliecť reprezentačný dres i vidieť chalanov,“ reagoval krídelník Kelemen a pokračoval: „Každý jeden štart v reprezentácii je vzácny, čiže sa veľmi teším, že som znovu v národnom tíme a budem pracovať tak, aby som sa tam objavoval často.“  

Je presvedčený, že slovenský mančaft získa olympijskú miestenku. „Idem tam vyhrať všetky zápasy a postúpiť. Viem, aká je to zodpovednosť, takže určite mienime uspieť,“ doplnil.

Sníva o tom, že si niekedy zahrá na ZOH? „Určite áno. Olympiáda je ešte viac ako majstrovstvá sveta. Je predsa raz za štyri roky a všetci tam chcú ísť. Chcem si na nej zahrať,“ odvetil Kelemen.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív M. Kelemena