Mladé volejbalistky Hnúšte si preberú strieborné medaily. Medzi slovenskou elitou zabojujú o čo najlepšie výsledky

Zľava: Emma Fačková, Alexandra Kasáčová a Miriam Kureková

Mladšie žiačky VK Iskra Hnúšťa obsadili vo finálovej skupine v oblasti Stred druhé miesto. Hnúšťanky trinásť zápasov vyhrali, sedemkrát prehrali, nazbierali 37 bodov. Postup na majstrovstvá Slovenska si zabezpečili v predposlednom kole na palubovke Lietavskej Lúčky a v tom záverečnom sa vďaka dvom výhram nad Revúčankami posunuli z tretieho na konečné druhé miesto. Strieborné medaily si hráčky Iskry preberú na majstrovstvách Slovenska. Tie sa uskutočnia od 24. do 26. mája v Žiari nad Hronom.

„Som veľmi spokojná s tým, že sme skončili na druhom mieste a preskočili sme v tabuľke VK Podlužianka Levice. Mám radosť z toho, ako to dopadlo. Prioritou však bolo postúpiť na majstrovstvá Slovenska,“ povedala pre vobraze.sk kormidelníčka VK Iskra Hnúšťa Adriána Poláková, ktorá prvýkrát v trénerskej kariére zažila postup na republikový šampionát. Asistuje jej Igor Daňko. „Herne i výsledkovo sme sa v druhej polovici finálovej skupiny predsa len zlepšili. Doma sme odohrali so Žiarom vyrovnanejšie zápasy ako na jeho palubovke. V Leviciach sme raz vyhrali a rovnako raz sme prehrali,“ dodala. V prvej polovici finálovej skupiny Hnúšťa šesťkrát zvíťazila a štyrikrát prehrala. V odvetnej časti sedemkrát vyhrala a trikrát súperkám podľahla. V súťaži kraľovali Žiarčanky, ktoré neokúsili trpkú príchod prehry. Na tretej priečke sa umiestnili hráčky VK Podlužianka Levice. Z oblasti Stred si tri kolektívy zabezpečili účasť medzi slovenskou elitou.

Iskra Hnúšťa sa po desiatich rokoch predstaví na majstrovstvách Slovenska. „Je to súhra viacerých faktorov. Máme šťastie na dobrý kolektív. Sú v ňom viaceré šikovné dievčatá a majú chuť sa zlepšovať. Prospešné pre tím bolo, že za nás nastupovali Nela Hrušková a Dominika Hrivnáková. Hoci vekom sú mladšie žiačky, boli už súčasťou družstva kadetiek. Výrazne nám pomohli. Spolupráca s rodičmi funguje výborne,“ uviedla Poláková.

Hnúšťanky sa chystajú na majstrovstvá Slovenska, na ktorých bude zvádzať súboje desať tímov. „Po poslednom kole finálovej skupiny sme mali posedenie s občerstvením. Potom sme si dali jeden deň voľna a začali sme sa pripravovať na M – SR. Odohráme dovtedy prípravné zápasy s Revúcou a zrejme aj s našimi kadetkami,“ avizuje trénerka mladších žiačok. Jej zverenkyne nečaká na M – SR nič ľahké. „Nemienime sa na nich iba zúčastniť, budeme tam bojovať, aby sme uhrali čo najlepšie výsledky. Chceme tam nejaké zápasy vyhrať. Budem hráčky burcovať, aby predviedli svoje schopnosti. Nepoznáme však silu družstiev z iných oblastí Slovenska. Budeme mať aj podporu rodičov dievčat, ktorí nás prídu povzbudiť,“ povedala Adriána Poláková.

Na postupe mladších žiačok VK Iskra Hnúšťa sa podieľali: Alexandra Kasáčová, Nela Hrušková, Dominika Hrivnáková, Kayla Zboinská, Emma Fačková, Natália Daňková, Viktória Bartová, Lenka Borisová, Sofia Laura Parobeková, Miriam Kureková, Sofia Grlačková a Daniela Bónová. Hráčky Hrivnáková a Daňková sú z Rimavskej Soboty.

Výsledky Iskry Hnúšťa v odvetnej časti finálovej skupiny v oblasti Stred:
VK Podlužianka Levice – Hnúšťa 3:0, 2:3
TJ Novoť – Hnúšťa 1:3, 0:3
Hnúšťa – MŠK Modrý Žiar nad Hronom 0:3, 1:3
OŠK Lietavská Lúčka – Hnúšťa 2:3, 0:3
Hnúšťa – MVK Magnezit Revúca 3:0, 3:0

Zdroj: vobraze.sk