Mladšie žiačky Iskry Hnúšťa postúpili na majstrovstvá Slovenska vo volejbale

Družstvo mladších žiačok VK Iskra Hnúšťa sa prebojovalo na majstrovstvá Slovenska vo volejbale. Postup medzi najlepšie tímy na Slovensku si zabezpečilo v predposlednom kole finálovej skupiny v oblasti Stred. Iskra včera zvíťazila na palubovke OŠK Lietavská Lúčka 3:2 a 3:0. V tabuľke jej patrí tretia priečka (jedenásť víťazstiev, sedem prehier – 31 bodov). Hnúšťa je stále v hre aj o druhé miesto, na ktorom sa aktuálne nachádza VK Podlužianka Levice. Z oblasti Stred sa predstavia na republikovom šampionáte, ktorý sa v uskutoční v Žiari nad Hronom, tri najlepšie tímy. Zápoliť na ňom bude v máji celkovo desať kolektívov.

„Na zápasy v Lietavskej Lúčke sme cestovali už deň dopredu. Akoby však zodpovednosť zväzovala v prvom zápase ruky našim hráčkam. Viedli sme 1:0 i 2:1 na sety, no domáce hráčky vždy vyrovnali stav. Koncovka tajbrejku priniesla drámu, ale nakoniec sme ho vyhrali 18:16. Súperky hrali dobre, vynikala jedna ich smečiarka. Viaceré výmeny boli dlhšie. Bol to veľmi pekný volejbal z obidvoch strán. Druhý duel sme vyhrali jednoznačnejšie. Príležitosť v ňom dostali aj hráčky z lavičky,“ povedala pre vobraze.sk hnúšťanská trénerka Adriána Poláková, ktorej asistuje Igor Daňko.

Mladé volejbalistky Iskry splnili cieľ postúpiť na majstrovstvá Slovenska. „Som neskutočne šťastná, že sa nám to podarilo. Tie moje pocity je ťažké opísať. Teším sa z tohto úspechu, aj keď priznávam, že som v noci pred zápasmi v Lietavskej Lúčke nevedela spať. Uvedomovala som si tú dôležitosť zápasov,“ uviedla Poláková. Ako dodala, zatiaľ veľmi neoslavovali. „Dievčatá chcú najskôr zdolať v poslednom kole v nedeľu 28. apríla Revúcu a potom oslávime postup.“

Iskra Hnúšťa bude hrať na majstrovstvách Slovenska po desiatich rokoch. V roku 2014 sa na nich predstavili hnúšťanské juniorky i kadetky. Medzi elitu na Slovensku priviedol obidva tímy tréner Igor Pasiar.

Na postupe mladších žiačok VK Iskra Hnúšťa sa podieľali: Alexandra Kasáčová, Nela Hrušková, Dominika Hrivnáková, Kayla Zboinská, Emma Fačková, Natália Daňková, Viktória Bartová, Lenka Borisová, Sofia Laura Parobeková, Miriam Kureková, Sofia Grlačková a Daniela Bónová. Dve hráčky Hrivnáková a Daňková sú z Rimavskej Soboty.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album A. Polákovej