Lučenčan Kelemen si odkrútil premiéru v NHL

Kelemen

Miloš Kelemen debutoval v zámorskej NHL. Dvadsaťtriročný Lučenčan sa zaradil medzi tých slovenských hokejistov, ktorí sa predstavili v najkvalitnejšej súťaži sveta. Premiéru absolvoval v noci v domácom zápase Arizony Coyotes proti Anaheim Ducks. Jeho tím prehral 2:5. Vedenie Arizony povolalo Kelemena pred týmto duelom z farmárskeho mužstva Tucson Roadrunners (AHL), za ktoré hrával v doterajšom priebehu sezóny a v novembri upútal hetrikom do siete San Jose. Zahrať si v kanadsko – americkej NHL bolo snom Kelemena. V prvom zápase v nej strávil priebojný útočník na ľade niečo vyše desať minút.

„Ak sa nedostanem od začiatku sezóny do A – tímu, nič sa nedeje, budem naďalej pracovať na sebe a dúfať, že by som v prvej sezóne v zámorí mohol nastúpiť v NHL,“ uviedol pre vobraze.sk vlani v auguste pred odletom do zámoria. S klubom Arizona Coyotes má podpísanú dvojcestnú zmluvu.

Miloš Kelemen je bronzovým medailistom z vlaňajších ZOH v Pekingu. Prelomová pre neho bola sezóna 2020/2021, v ktorej získal s HKM Zvolen majstrovský titul a následne sa predstavil na svetovom šampionáte seniorov v lotyšskej Rige. V minulom ročníku hájil farby BK Mladá Boleslav v českej extralige. Kelemen si zahral na dvoch majstrovstvách sveta do 20 rokov. S hokejom začínal v Lučenci.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Instagram M. Kelemena