Lučenčan Kelemen zabojuje o miesto v tíme NHL

Miloš Kelemen (vľavo) v drese Mladej Boleslavi

Túži si zahrať v kanadsko–americkej NHL. Hokejista Miloš Kelemen z Lučenca má podpísanú zmluvu s celkom Arizona Coyotes, ktorý v nej účinkuje. O svojich kvalitách potrebuje presvedčiť predstaviteľov klubu v predsezónnom kempe. „Za splnením svojho sna odlietam už v utorok. Verím, že získam miesto v prvom tíme Arizona Coyotes, aj keď to bude ťažké. Chcem sa tam ukázať v čo najlepšom svetle. Ak sa nedostanem od začiatku sezóny do A – tímu, nič sa nedeje, budem naďalej pracovať na sebe a dúfať, že by som v prvej sezóne v zámorí mohol nastúpiť v NHL,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťtriročný Kelemen, bronzový medailista zo ZOH v Pekingu.

Miloš Kelemen sa domnieva, že je dobre pripravený na novú sezónu. Podľa jeho slov strávil na ľade dostatok času. Navyše, nabral svalovú hmotu. „Záverečné testy ukázali v posilňovni zlepšenia. Prípravné obdobie splnilo účel. Uvidíme, ako to bude vyzerať v zámorí. Formu by som mal mať. Som spokojný s prípravou na Slovensku. Jej ďalšia fáza bude pokračovať v zámorí,“ priblížil krídelník, ktorý v minulej sezóne hájil farby BK Mladá Boleslav. Získal ocenenie pre najlepšieho nováčika extraligového ročníka. Cenu Otakara Černého udeľujú redaktori Českej televízie. Na angažmán v Mladej Boleslavi bude spomínať podľa jeho vyjadrenia veľmi dobre.

Na májové majstrovstvá sveta vo Fínsku necestoval priebojný útočník pre zraneniu kolena. „Koleno je v poriadku. Som zdravý,“ skonštatoval hokejista z centra Novohradu. V prípravnom období zarezával v Banskej Bystrici i vo Zvolene. „V Banskej Bystrici som trénoval pod vedením kondičného trénera Romana Kubša. Na ľade som sa pripravoval aj s trénerom Branislavom Bendíkom, týkalo sa to techniky korčuľovania. Trénoval som však v posledných týždňoch na ľade tiež s extraligovým mančaftom HKM Zvolen,“ zosumarizoval Kelemen prípravné obdobie pred odchodom do Spojených štátov amerických.

V prelomovej sezóne 2020/2021 sa tešil so Zvolenčanmi z majstrovského titulu a následne sa predstavil na svetovom šampionáte v lotyšskej Rige. Premiérový gól na tejto vrcholnej scéne zaznamenal v dueli proti Rusom. Miloš Kelemen štartoval predtým na dvoch majstrovstvách sveta do 20 rokov. V drese bratislavského Slovana si krátko vyskúšal KHL.

Zdroj: vobraze.sk, foto: bkboleslav.cz, Jan Pavlíček