Kokavčanka Stieranková sa pripravuje na majstrovstvá sveta

Armwrestlerka Tamara Stieranková z Kokavy nad Rimavicou pocestuje na októbrové majstrovstvá sveta. Tie sa uskutočnia v tureckej Antalyi. Členka AWK Magnezit Revúca bude zápoliť v juniorskej kategórii. „Veľmi si cením, že mám možnosť ísť na majstrovstvá sveta. Predstavím sa na nich premiérovo. Pomohli mi k tomu medailové umiestnenia na európskom šampionáte i na majstrovstvách Slovenska. Do Turecka odlietame 15. októbra. Súťažiť budem v kategórii do 18 rokov, a to v hmotnosti do 50 kg,“ povedala pre vobraze.sk osemnásťročná Tamara Stieranková. Tá avizuje, že do bojov zasiahne v pretláčaní pravou i ľavou rukou.

V máji si priniesla z ME v Bukurešti dve strieborné medaily. Štartovala tam takisto v kategórii do 18 rokov. „Trénovala som v priebehu leta. Mali sme aj reprezentačné sústredenie. Pokračujem v príprave na majstrovstvá sveta. Forma vyzerá byť fajn, ale mám ešte čas ju vyladiť. Sparing mám zabezpečený. Chcela by som skončiť čo najlepšie. Ak by som obsadila medailové priečky, bola by som určite rada,“ uviedla Stieranková.

Tamara Stieranková v modrom

Od septembra je študentkou maturitného ročníka na Strednej zdravotníckej škole v Banskej Bystrici – odbor praktická sestra. „Mám toho teraz veľa. Ešte pred odchodom na majstrovstvá sveta budeme mať stužkovú. Posledný rok chodím do základnej umeleckej školy, venujem sa hre na klavíri. Začala som sa už pripravovať aj na prijímacie skúšky na medicínu,“ priblížila Tamara.


Zdroj: vobraze.sk, foto:album T. Stierankovej