Tamara sa venuje armwrestlingu a hre na klavíri

Tamara Stieranková

Zveľadila svoju medailovú zbierku. Súboje zvádza v armwrestlingu. Tamara Stieranková z Kokavy nad Rimavicou obsadila v treťom kole Slovenskej národnej ligy pretláčania dve tretie miesta. Členka AWK Magnezit Revúca zápolila v kategórii do 18 rokov pravou i ľavou rukou (nad 60 kg). Súťaž sa konala v obci Jánovce (okres Galanta).

„Mala som to ťažšie, lebo som sa predstavila vo vyššej hmotnostnej kategórii. S tretím miestom v zápolení pravou i ľavou rukou som bola spokojná. Myslím si, že som možno mala aj na to, aby som skončila druhá,“ povedala pre vobraze.sk sedemnásťročná Tamara Stieranková. Jej dominantnou rukou je pravačka. Zasiahla do bojov i v kategórii žien, ale tam na pódiové pozície neprenikla. Nedostala sa na ne ani Kokavčanka Emma Horváthová. V Jánovciach obsadili zástupcovia revúckeho klubu dokopy dve druhé a tri tretie miesta. Na západe Slovenska sa nepredstavil Miroslav Murín z Rimavskej Soboty, ktorý sa na jeseň minulého roka zúčastnil na svetovom šampionáte v rumunskej Bukurešti.

Stieranková má ambície štartovať v tomto roku na majstrovstvách Európy. „Na začiatku marca budem súťažiť na medzinárodnom podujatí v Dolnom Kubíne. Chcem sa čo najlepšie pripraviť na aprílové majstrovstvá Slovenska, aby som na nich uspela a zabezpečila si miestenku na májové ME. Tie sa uskutočnia v Bukurešti. V tomto roku ešte môžem aj na medzinárodnom fóre zápoliť v kategórii U18,“ poznamenala študentka Strednej zdravotníckej školy v Banskej Bystrici. Na európskom šampionáte sa už raz predstavila, bolo to v roku 2018 v Sofii. Odvtedy výkonnostne povyrástla a nazbierala tiež skúsenosti. Vlani získala dva tituly na majstrovstvách Slovenska. „Celkovo som trojnásobnou majsterkou Slovenska,“ podotkla.

Dlhšie než športu sa venuje hre na klavíri, a to už od štyroch rokov. Navštevuje základnú umeleckú školu. „Hudba ma baví. Keď hrám na klavíri, zároveň ma to upokojuje,“ zdôraznila Tamara. Prezradila, že ju chlapci zvyknú vyzvať, aby sa s nimi pretláčala. „Často nad nimi vyhrám, ale už znižujem počet takýchto súbojov, aby som sa nezranila,“ povedala Tamara Stieranková, ktorá je fanúšičkou futbalu a hokeja.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album T. Stierankovej