Armwrestlerka z Kokavy sa stala juniorskou majsterkou Slovenska

Emma Horváthová

Armwrestlerka Emma Horváthová z Kokavy nad Rimavicou sa stala juniorskou majsterkou Slovenska. Dejiskom národného šampionátu bola Oravská Lesná. Titul si ukoristila v pretláčaní ľavou rukou (do 21 rokov). Členka AWK Magnezit Revúca triumfovala vo váhe do 60 kg. „Bola som úprimne prekvapená z toho, že som si vybojovala titul. Teším sa z neho. Som v maturitnom ročníku a prípravu na M – SR som zanedbala, preto považujem prvé miesto za nečakané. Nenašla som premožiteľku. Toto je môj celkovo šiesty majstrovský titul. Ľavačka je u mňa dominantná ruka, v zápolení pravačkou som obsadila posledné miesto,“ povedala pre vobraze.sk devätnásťročná Horváthová.

Súboje zvádzala aj v kategórii žien, ale na pódiové priečky neprenikla. „Vôbec som nepredpokladala, že by som vzhľadom na tú moju prípravu získala medzi ženami nejaký cenný kov. Viac – menej som len zasiahla do bojov, vyplnila som si čas. Konkurencia tam bola silná, pretekárky prišli veľmi dobre pripravené,“ uviedla študentka Strednej odbornej školy veterinárnej v Košiciach.

Emma Horváthová avizuje, že sa na majstrovstvách Európy junioriek nepredstaví. „Súvisí to so študijnými povinnosťami. Bohužiaľ, to tak vyšlo,“ poznamenala. Plánuje študovať na vysokej škole. Naznačila, že je otázne, či bude ďalej súťažiť v armwrestlingu. „Je možné, že sa skôr stanem rozhodkyňou,“ doplnila.

Kokavčanka Tamara Stieranková (do 60 kg) obsadila na majstrovstvách Slovenska v juniorskej kategórii (do 18 rokov) druhé miesto v pretláčaní pravou rukou a rovnako druhé miesto aj v ľavačke. Mala však len jednu súperku. V kategórii U21 si vybojovala Stieranková tretiu priečku (do 60 kg – pravá ruka).

Miroslav Murín (do 70 kg) z Rimavskej Soboty obsadil v seniorskej kategórii dve medailové pozície. Ľavou rukou skončil druhý a v pravačke tretí. Vlani štartoval na majstrovstvách sveta, na ktorých sa mu ale nedarilo.

Stieranková i Murín rovnako hájili revúcke farby.

Emma Horváthová
Emma Horváthová v zelenom tričku

Zdroj: vobraze.sk, foto: album E. Horváthovej, SAPR