Kokavčanka sa predstavila na ME. Z Rumunska neprišla naprázdno

Tamara Stieranková zápolila na majstrovstvách Európy v armwrestlingu. Pre športovkyňu z Kokavy nad Rimavicou to bola druhá účasť na vrcholnom podujatí. V Bukurešti zasiahla do bojov v kategórii U18 a z metropoly Rumunska pricestovala tento týždeň ovenčená dvomi kovmi. Stieranková sa predstavila vo váhe do 50 kg. V pretláčaní ľavou rukou obsadila druhé miesto a rovnako na striebornej pozícii sa umiestnila pravou rukou.

„V mojej hmotnostnej kategórii sme sa predstavili len dve súťažiace, tá účasť bola slabšia. Najskôr som súťažila ľavou rukou. Absolvovala som dva zápasy s ukrajinskou súperkou Annou Davydovou a v obidvoch som prehrala. Bola každopádne lepšia a ľahko ma zdolala,“ uviedla pre vobraze.sk osemnásťročná Tamara Stieranková, členka AWK Magnezit Revúca.

Jej dominantnou rukou je pravačka, ale aj ňou ťahala v súbojoch s Ukrajinkou za kratší koniec. „Boli sme vo váhe opäť len my dve. Podľahla som jej v obidvoch dueloch. Súperka ich hladko vyhrala. Nemôžem však povedať, že som sklamaná, vedela som dopredu, aká silná protivníčka ma čaká. V obidvoch prípadoch sme potom absolvovali klasický medailový ceremoniál,“ priblížila Stieranková. Ako dodala, svoju premožiteľku zaregistrovala na aprílových majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali v Oravskej Lesnej. „Bola sa na nich pozrieť. Nesúťažne tam nastúpila na niekoľko zápasov, tiež som si s ňou zmerala sily.“

Premiéru na kontinentálnom šampionáte zažila Tamara Stieranková v roku 2018, bolo to v bulharskej Sofii. Odvtedy však výkonnostne povyrástla. „Na ME v Rumunsku budem mať dobré spomienky. Zaujala ma aj Bukurešť, je to veľmi pekné mesto. Chcela by som si účasť na majstrovstvách Európy ešte zopakovať,“ uviedla študentka Strednej zdravotníckej školy v Banskej Bystrici.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album T. Stierankovej