Klenovskí bedmintonisti dali o sebe výrazne vedieť na turnaji v Bratislave

Do Klenovca putovalo zlato a bronz zo štvorhry

Klenovskí bedmintonisti si výborne počínali na áčkovom podujatí Grand Prix starších žiakov. Chlapci a dievčatá v kategórii do 15 rokov zvádzali v sobotu súboje v Bratislave. Jakub Fotta (Družstevník Klenovec) postúpil vo dvojhre ako nenasadený hráč až do finále. Na tejto ceste zdolal postupne štyroch súperov. V dueli o zlato narazil na najvyššie nasadeného Potomu (BK MI Trenčín), ktorému podľahol 0:2 na sety. Fotta si tak prebral kov strieborného lesku. Bronzovú priečku obsadil Samuel Fodor (Družstevník Klenovec). Ten v semifinále potrápil Potomu a prehral s ním napokon v dvoch setoch. Bol nasadenou trojkou.

Samuel Fodor sa však tešil z triumfu vo štvorhre. Jeho partnerom bol Aleš Koščák (CEVA Trenčín). Ako nasadené dvojky nestratili pri svojom víťaznom ťažení ani set. Dvojica Fodor/Koščák mala v úvodnom kole voľný žreb. Zvládla štvrťfinálový a potom aj semifinálový zápas. Fodor s Koščákom pokorili vo finále najvyššie nasadený pár Barč/Kozinka (Huncovce, CEVA Trenčín) 2:0. Jakub Fotta skončil s Tomášom Sokolom (KPŠ Košice) na tretej priečke.

Klenovský bedmintonista Samuel Fodor rozšíril svoju medailovú zbierku tiež v mixe. Po jeho boku sa predstavila Vanessa Osadská (SP Dolný Kubín) a ukoristili si bronz. Postup do finále im unikol veľmi tesne. V semifinále Fodor s Osadskou podľahli páru Potoma/Švachová (BK MI Trenčín) 1:2, pričom rozhodujúce dejstvo prehrali 19:21.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Fodorovej