Klenovčania Fotta a Fodor zbierali medaily na bedmintonovom turnaji v Prešove

klenovský hráč Samuel Fodor

Bedmintonisti Družstevníka Klenovec Jakub Fotta a Samuel Fodor patria medzi slovenskú špičku v kategórii do 15 rokov. Potvrdili to aj na áčkovom turnaji Grand Prix v Prešove. Fodor získal uplynulý víkend dve strieborné medaily. Fotta si ukoristil jednu striebornú a dve bronzové medaily.

Vo dvojhre postúpil Samuel Fodor do finále. Bol nasadenou trojkou a v úvodnom kole mal voľno. Vyhral tri duely bez straty setu, ale v súboji o zlato nestačil na Potomu (BK MI Trenčín). S turnajovou štvorkou prehral 0:2.
Jakub Fotta bol druhým najvyššie nasadeným hráčom v singli. V prvom kole mal voľný žreb, vyhral dva zápasy, no v semifinále mu vystavil stopku spomínaný Potoma (BK MI Trenčín), ktorému podľahol 1:2.

Partnerom Fodora bol vo štvorhre Alex Koščák (CEVA Trenčín) a postúpili do finále. V ňom však nepotvrdili pozíciu nasadených jednotiek a prehrali 0:2 s párom Barč/Kozinka (Huncovce, CEVA Trenčín), ktorý bol druhý nasadený. Na bronzovej priečke sa umiestnil klenovský hráč Jakub Fotta s Filipom Beňovičom (AS Trenčín). V semifinále ich zastavil v dvoch setoch práve pár Fodor/Koščák.

Fotta sa prebojoval do finále v mixe. Po jeho boku hrala Adelka Lachová (SP Dolný Kubín). Prešli cez tri dvojice a vyradili aj najvyššie nasadený pár Samuel Fodor/Vanessa Osadská (Klenovec, D. Kubín). V zápase o prvenstvo na turnaji Fotta s Lachovou podľahli dvojici Kozinka/Hálová (CEVA Trenčín) 1:2. Bol to vyrovnaný a dramatický duel. Nasadené sedmičky tuho vzdorovali dvojkám.



Zdroj: vobraze.sk, foto: Martina Fodorová, Eva Fottová