Florbalista Nôta z R. Soboty odohral životnú sezónu s rozprávkovým koncom. V extralige oslavuje titul

Florbalista Lukáš Nôta odohral skvelú sezónu v extralige mužov a zaklincoval ju premiérovým ziskom titulu majstra Slovenska. Dvadsaťdvaročný rodák z Rimavskej Soboty si oblieka dres bratislavského ŠK Lido Prírodovedec. Stal sa so 123 bodmi najproduktívnejším hráčom najvyššej súťaže, zároveň bol v nej najlepším strelcom (66 gólov) i najlepším asistentom (57 prihrávok). Zahviezdil v plnej paráde. Bol postrachom brankárov i obrán súperov. Ťahal svoj tím na ceste za historickým úspechom.

„Bola to moja životná sezóna s rozprávkovým koncom. Vybojovali sme si titul, bol som priebežne na čele produktivity a aj som ju ovládol, zažil som debut v reprezentácii, hral som v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta, ktorá sa nám vydarila a prišli aj prvé góly v národnom drese. Z viacerých uhlov pohľadu je toto moja určite najvydarenejšia sezóna v kariére,“ povedal pre vobraze.sk útočník Lukáš Nôta.

Vo finále extraligy si hráči ŠK Lido Prírodovedec poradili v sérii s tímom Tsunami Záhorská Bystrica 3:1 na zápasy. Mal na tom výrazný podiel. Rozhodujúce tretie víťazstvo 5:4 dosiahli v nedeľu. Nôta k nemu prispel dvomi presnými zásahmi. Strelil úvodný gól a neskôr zvýšil priebežne na 3:0. „Bol som rád, že som mohol prispieť takýmto spôsobom k nášmu náskoku a hralo sa nám tak predsa len ľahšie. Góly sme oslavovali aj s fanúšikmi,“ podotkol. Vo finálovej sérii skóroval celkovo päťkrát a mal rovnako päť asistencií. Zaujímavosťou je, že obidvaja finalisti hrali domáce duely v rovnakej hale.

„Prvé dve stretnutia sme vo finálovej sérii vyhrali. V tom treťom sme možno neboli tak koncentrovaní a nevyšli nám herne niektoré veci. Na štvrtý zápas sme nastúpili motivovaní, aby sme tú sériu ukončili. Nechceli sme pripustiť, aby padlo rozhodnutie až v poslednom piatom stretnutí. Ten trojgólový náskok sme si nakoniec udržali, aj keď záver duelu bol dramatický, súper mal šance na vyrovnanie,“ uviedol Nôta.

„Som nesmierne šťastný, že sme získali titul. Je to obrovský úspech pre mňa i celý klub, ktorý doteraz neprenikol v extralige na medailové priečky. Byť najlepším na Slovensku je veľký úspech. To zlato predstavuje ďalší splnený cieľ v mojej kariére,“ hovorí líder produktivity. Ako dodal, extraligové prvenstvo patrične oslávili. „A ešte v tom budeme pokračovať,“ avizuje.

Po základnej časti súťaže sa nachádzalo Lido v tabuľke na tretej priečke. Bratislavčania vo štvrťfinále play – off pokorili FaBK ATU Košice 3:0 na zápasy. „Košičania produkovali fyzickú hru, boli v tomto smere možno najnepríjemnejším súperom, na mňa si dávali výrazne pozor. Bola to náročná séria,“ priblížil odchovanec FBC Slovan R. Sobota.

V semifinále ŠK Lido Prírodovedec zdolalo FK Florko Košice v sérii 3:1. „Tento košický tím obsadil v základnej časti druhé miesto a v zostave mal viaceré šikovné individuality. Kondične a fyzicky však neboli tak dobre pripravení ako my a týmto spôsobom sme ich prevalcovali. Myslím si, že aj v tom jednom dueli, ktorý sme prehrali, sme boli lepším mužstvom, ale šťastie sa v ňom priklonilo na stranu Florka.“

Čomu pripisuje, že bol taký produktívny? „Pripisujem to tomu, že tréner Jakub Horecký zložil výbornú formáciu. V útoku s Ondrejom Pagáčom a Petrom Nehilom sme si rozumeli. Najmä s druhým menovaným sme robili súperom starosti. A aj ja ako jednotlivec som svoje získané cenné skúsenosti z minulých sezón mohol pretaviť do svojich výkonov,“ odvetil Lukáš Nôta.

Študuje na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Láka ho po mimoriadnej vydarenom ročníku angažmán v zahraničí? „Jeden popredný český tím nepriamo prejavil nejaký záujem o mňa. Keďže som štvrták na EU, tak skôr plánujem doštudovať na Slovensku a potom uvidíme, kam moje florbalové kroky povedú. Uvidím, či neprídu v ďalších týždňoch konkrétne ponuky a ako to nakoniec dopadne,“ načrtol mladý Soboťan.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album L. Nôtu