Džudista Ádám i rozhodkyňa Pisárová si prevzali ocenenia

džudista Viktor Ádám (v strede)

Viktor Ádám z Rimavskej Soboty patrí medzi elitných džudistov na Slovensku. Na galavečeri Slovenského zväzu džuda si prevzal v Pezinku ocenenie za druhé miesto v juniorskej kategórii. Predstihol ho Benjamín Maťašeje. „Som hrdý, že som sa dostal medzi najlepších a zároveň veľmi rád, že som sa takto umiestnil. Dúfam však, že sa zlepším a nabudúce skončím vyššie,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťročný Viktor Ádám, člen Dukly Banská Bystrica.

„Benjamín si zaslúžil to prvé miesto, pretože na majstrovstvách sveta juniorov získal bronz,“ zdôraznil odchovanec TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota. Potešilo ho, že sa takýto galavečer uskutočnil. Ako poznamenal, podujatie bolo dobre zorganizované. „Mám rád takéto spoločenské podujatia. Stretnem sa s ľuďmi, s ktorými som sa už dávno nestretol a máme sa možnosť porozprávať,“ dodal Ádám. S úsmevom však priznal, že kimono nosí radšej než oblek.

Viktor Ádám si vybojoval v tejto sezóne zlatú medailu na turnaji Európskeho pohára juniorov v Prahe. Na rovnakom podujatí v Grazi získal bronz. Súťažil vo váhe do 100 kg. Na republikovom šampionáte juniorov rozšíril svoju zbierku titulov. Viktor sa predstavil na majstrovstvách sveta (Guayaquil) i Európy (Praha) juniorov, ako aj na európskom šampionáte do 23 rokov (Sarajevo). „Konečne som si vybojoval prvé medaily na turnajoch Európskeho pohára. Vlani som však skončil zhodne piaty na majstrovstvách sveta i Európy. Neviem posúdiť, či toto bola pre mňa lepšia sezóna než tá vlaňajšia. Je to také pol na pol,“ uviedol.

rozhodkyňa Judita Pisárová

Ocenenie pre najlepšiu rozhodkyňu za rok 2022 si prebrala bývalá rimavskosobotská džudistka Judita Pisárová, ktorá žije v Rakúsku a rozhoduje na významných medzinárodných podujatiach. „Keď sa stretneme, stále sa porozprávame. Bol som rád, že som nebol medzi ocenenými sám z Rimavskej Soboty,“ podotkol Ádám.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album V. Ádáma, FB SZJ, Instagram J. Pisárovej