Džudista z R. Soboty bral v Grazi bronz

Džudista z Rimavskej Soboty prenikol v Rakúsku na stupne víťazov. Viktor Ádám získal na podujatí Európskeho pohára juniorov v Grazi bronzovú medailu. Predstavil sa vo váhe do 100 kg. „Som veľmi šťastný, že som na súťaži ukázal, čo dokážem a zároveň som veľmi spokojný s tým, že som si vybojoval bronzovú medailu, aj keď som trošku sklamaný, že som neporazil súpera z Japonska. Bohužiaľ, v ten deň bol nad moje sily,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťročný Viktor Ádám. Tento odchovanec TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota háji farby banskobystrickej Dukly.

Viktor Ádám mal v úvodnom kole turnaja voľný žreb. Potom zdolal Mansurova (Uzbekistan) a následne pokoril Chagelishviliho (Gruzínsko). V semifinále podľahol Nakanovi (Japonsko) a v súboji o bronz zdolal Bazierishviliho (Gruzínsko). „Zápasy mi ukázali, že mám na to, aby som tento rok urobil medaily aj na väčších podujatiach,“ skonštatoval mládežnícky reprezentant. 

Vydarené júnové ťaženie v Grazi si nepochybne zapamätá. „Je to moja prvá medaila na turnajoch Európskeho pohára medzi juniormi a dúfam, že nie posledná,“ zdôraznil Viktor Ádám. Ako doplnil, pódiové umiestnenie určite znamená istú miestenku na majstrovstvá sveta a aj na majstrovstvá Európy.  

Vlani obsadil na majstrovstvách sveta i na európskom šampionáte juniorov zhodne piate miesto. 

Zdroj: vobraze.sk