Ďuriš ide do Liptovského Mikuláša

Dalibor Ďuriš

Dalibor Ďuriš mieri do extraligového MHk 32 Liptovský Mikuláš. Dvadsaťjedenročný krídelník pochádza z Rimavských Zalužian. S hokejom začínal v Rimavskej Sobote, v mládežníckom veku pôsobil aj v HKM Zvolen i v Mountfield HK Hradec Králové. Z Česka sa vrátil do mesta pod Pustým hradom, kde naskočil do seniorskej kategórie. „Funkcionári Zvolena, ktorého som hráčom, sa ma opýtali, či by som mal záujem ísť do Liptovského Mikuláša a reagoval som kladne. Následne som sa dohodol so športovým riaditeľom MHk 32 Vlastimilom Škanderom na podmienkach spolupráce. Na Liptove budem do konca tejto sezóny. Teším sa na pôsobenie v novom klube, lebo tam budem hrávať. Keď budem v zápasovom rytme, dá mi to určite viac, ako keby som nehral,“ povedal pre vobraze.sk Dalibor Ďuriš.

Bývalý mládežnícky reprezentant začal prebiehajúci ročník vo Zvolene, v tíme úradujúceho majstra. Zaznamenal premiérový gól v najvyššej súťaži a pridal dve asistencie. „Odohral som sedem zápasov, v ďalších mi pripadla pozícia trinásteho útočníka. Myslel som si, že dostanem viac priestoru na ľade,“ poznamenal Ďuriš. Neskôr sa presunul do prvoligového HK MŠK Indian Žiar nad Hronom, ktorý je farmou Zvolena. V jeho farbách si pripísal na konto tri asistencie. V aktuálnej sezóne si zahral za Zvolen i extraligu juniorov. „Keď som skončil v Žiari, trénoval som s extraligovým kolektívom Zvolena. Teraz to tak vyšlo, že idem do spomínaného Liptovského Mikuláša. Všetko je na niečo dobré. Som rád, že tam idem a budem vyťažený,“ vyjadril sa Dalibor Ďuriš. So Zvolenčanmi sa vlani tešil z majstrovského titulu.

Liptáci figurujú v Tipos extralige na poslednom dvanástom mieste. Ak sa neposunú vyššie, budú v baráži bojovať o udržanie sa v najvyššej súťaži.

Ďuriš sleduje účinkovanie slovenského hokejového tímu na olympiáde v Pekingu, kde Slováci postúpili do semifinále. „Je zázrak, že sa dostali tak ďaleko. Už teraz dosiahli veľmi pekný úspech. Každopádne však slovenskému mančaftu prajem medailu,“ reagoval. Ako doplnil, Lučenčan Miloš Kelemen, ktorý bol vlani jeho spoluhráčom vo Zvolene, má na základe predvádzaných výkonov zaslúžene miesto v reprezentácii.

Dalibor Ďuriš sa do svojej ZŠ vrátil ako hokejový majster + VIDEO

Zdroj: vobraze.sk, foto: album D. Ďuriša, V. Chamazda