Dalibor Ďuriš sa do svojej ZŠ vrátil ako hokejový majster + VIDEO

Dvadsaťročný krídelník z HKM Zvolen chce motivovať mládež, aby si aj ona splnila svoje ciele. Dalibor Ďuriš to povedal počas dnešnej návštevy základnej Školy P. K. Hostinského v Rimavskej Sobote. Vrátil sa sem po niekoľkých rokoch s trofejou Vladimíra Dzurillu a Dušana Pašeka. Zvolenčania totiž vyhrali základnú časť Tipos extraligy a vďaka úspešnému ťaženiu v play-off si vybojovali aj majstrovský titul v ľadovom hokeji. Jeho meno pribudne na majstrovskú trofej, kde sa už nachádzajú aj mená veľkých hokejových hviezd.

Dalibor pochádza z Rimavských Zalužian, no navštevoval spomínanú základnú školu. „Odmalička sa mi tu páčilo, že tu boli milé učiteľky, prinieslo mi to strašne veľa dobrých spomienok,“ povedal Ďuriš, ktorý v závere štúdia na ZŠ mal už individuálny študijný plán kvôli tomu, že už hrával a trénoval vo Zvolene. Na školskom dvore za ním prišlo viacero žiakov, obzvlášť športovci. Dalibor sa s nimi ochotne odfotil a pridal aj podpis. Siahnuť si mohli aj na samotné trofeje. Pohár Vladimíra Dzurillu váži vyše 30 kilogramov. Dnešnú návštevu si dohodol so svojou bývalou triednou učiteľkou Ľubomírou Haluškovou a neskôr smeroval ešte na zimný štadión. Tam chcel mladým hokejistom odovzdať tiež skúsenosti s jednoznačným odkazom, aby na sebe makali.  Ďuriš je bývalým mládežníckym reprezentantom Slovenska a hrával aj za Rimavskú Sobotu. Včera priniesol obec aj do svojej rodnej obce.

„Som veľmi rada, že si po piatich rokoch spomenul na školu,“ povedala hrdno jeho bývalá triedna učiteľka Ľubomíra Halušková. Ako spomenula, počas štúdia sa správal veľmi seriózne, slušne a mal veľký záujem o šport. „To sa nedalo prehliadnuť,“ hovorí učiteľka a dodáva, že tento jeho záujem sa prejavil aj vo vzťahu k svojej triede a spolužiakom. „Vždy sa správal veľmi férovo, nevyvolával žiadne konflikty, skôr keď sa niečo vyskytlo, bol tým človekom, ktorý to všetko urovnal. Tým, aký bol, sa prejavilo, že ho mali veľmi radi v triede,“ uzavrela.

Zdroj: vobraze.sk