Kupujete nové okuliare ? V Optike pri nemocnici hľadajú pre vás optimálne riešenie

LOKALIZÁCIA : Ulica Šrobárova 2377, 979 01 Rimavská Sobota 

V ďalšom článku sa budú Silvia a Zuzka z Optiky pri nemocnici venovať problematike výberu okuliarového rámu. Pre pripomenutie v predchádzajúcom príspevku sme sa venovali meraniu zraku.

Pre nás optikov a optometristov je veľmi dôležité, aby naši zákazníci nielen dobre videli, ale aj dobre vyzerali a boli spokojní s našimi okuliarmi. Predsa náš zákazník je naša chodiaca reklama. Výber správneho rámu je niekedy naozaj náročný. Potrebujeme zohľadniť veľa faktorov a hlavne pýtať sa na životný štýl zákazníka, na jeho prácu, či nie je alergický na nejaké kovy, ktoré napríklad niektorý rám v sebe môže obsahovať.

Samozrejme, pýtame sa aj na ich predstavu. Ideálny rám by mal sedieť ako na mieru ušitý oblek. Dôležitosť sa kladie na primeranú šírku rámu. Nemal by byť príliš malý ani veľký. Ďalšia dôležitá vec je, aby rám sedel dobre na nose, dĺžka stranice (ramienka) musí byť tiež primeraná. Jej krátkosť by mohla spôsobiť zlé usadenie za ušami. To sú niektoré body, ktorá pri výbere posudzujeme. Ďalej si napríklad všímame „umiestnenie“ oka v ráme, lícovanie obočia atď.

V dnešnej dobe je ponuka rámov široká a vybrať ten správny „kúsok“ vyžaduje čas, správne informácie a, samozrejme, primeranú ponuku.  Nosí sa naozaj všetko, od hrubých plastových rámov po tenké kovové „a la 80-te roky“. Stačí mať odvahu a chuť experimentovať. Každý nositeľ okuliarov by mal mať na pamäti, že jedny okuliare nestačia. Do „zálohy“ je dobré mať ešte jeden kus, a to v prípade straty, zničenia či poškodenia.

Pre zákazníkov, ktorým okuliare nevyhovujú alebo obmedzujú ich napríklad pri športe, máme napríklad alternatívu v podobe kontaktných šošoviek.  Samozrejmosťou v ponuke sú aj slnečné okuliare s kvalitným uv filtrom a polarizáciou. Škála je naozaj široká od detských, cez športové, až po ženské fashion kúsky. 

Neváhajte sa zastaviť s výberom rámu veľmi rady pomôžeme a v prípade potreby určíme aj správnu korekciu.

Na záver príspevku už len na pripomenutie :

Svoju návštevu si môžete dohodnúť aj individuálne na telefónnom čísle: + 421 917 495 440, alebo na webovej stránke : https://www.optikaprinemocnici.sk/

po:    9:00 – 17:00
ut:     9:00 – 17:00
st:     9:00 – 17:00
št:     9:00 – 17:00
pi:     8:00 – 15:30
sobota a nedeľa: ZATVORENÉ

G A L É R I A

(pre zväčšenie kliknite na obrázok)

Zdroj: Optika pri nemocnici

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Z bezpečnostných dôvodov sa vyžaduje používanie služby reCAPTCHA od spoločnosti Google, ktorá podlieha Pravidlám ochrany osobných údajov a Zmluvným podmienkam spoločnosti Google a>.