Biatlonistku z Revúcej čakajú majstrovstvá sveta. Tešila sa s Vlhovou a hokejistami

Ema Kapustová

Biatlonistka Ema Kapustová sa predstaví na mládežníckom svetovom šampionáte v americkom Soldier Hollow. Devätnásťročná Revúčanka, ktorá je členkou ŠK Železiarne Podbrezová, bude súťažiť v juniorskej kategórii. „Chcem predviesť čo najlepšie výkony a uvidíme, na čo to bude stačiť,“ uviedla pre vobraze.sk Kapustová. Vo štvrtok zasiahne do bojov v prvých pretekoch. Na vlaňajších majstrovstvách sveta, ktoré sa konali v rakúskom Obertilliachu, upútala bronzovou medailou vo vytrvalostných pretekoch kadetiek na 10 km.

V prebiehajúcej sezóne už patrí vekom do juniorskej kategórie. V januári zápolila na európskom šampionáte v slovinskej Pokljuke. Najlepší výkon predviedla v stíhačke na 10 km, obsadila v nej 18. priečku.

„Budúcnosť patrí tým, ktorí veria v krásu svojich snov,“ tak znie motto Emy Kapustovej, ktorá sa narodila v rovnaký deň ako Martina Chrapánová. Táto odchovankyňa revúckeho biatlonu štartovala na zimných olympijských hrách v Soči 2014. „Je to pekná zhoda náhod,“ reagovala juniorská reprezentantka. Medzi nimi je rozdiel trinásť rokov. Revúca mala zastúpenie aj na ZOH v Pekingu. Pochádza odtiaľ dvadsaťdvaročný Tomáš Sklenárik, ktorý vo vytrvalostných biatlonistov na 20 km obsadil 80. miesto, v rýchlostných pretekoch na 10 km skončil na 87. pozícii. V zmiešanej štafete a ani v mužskej štafete sa k slovu nedostal, v obidvoch mal absolvovať záverečný štvrtý úsek, ale slovenské tímy boli z trate stiahnuté na treťom úseku. „Myslím si, že si užil svoju premiéru pod piatimi kruhmi a vie, ako ďalej na sebe pracovať,“ poznamenala odchovankyňa Klubu biatlonu Magnezit Revúca.

Podľa jej slov ako fanúšik z olympiády v Pekingu toho veľa nemala, lebo dokopy nič poriadne nestihla. „Teší ma, že som videla tie naše medailové úspechy, čiže zlatú Petru Vlhovú a bronzových hokejistov. Bolo to super sledovať a tešiť sa zároveň s nimi,“ priblížila Ema Kapustová. Ako prezradila, vstávala tak, aby videla obidve kolá slalomu v podaní Vlhovej. „Bolo to trocha únavné, ale som rada, že som to videla live. Po prvom kole som trochu ľutovala, že bola priebežne ôsma a kvôli tomu som vstávala. Ale druhým kolom to vynahradila. Som šťastná aj za ňu. Dosiahla obrovský úspech,“ podelila sa o dojmy Kapustová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Slovenský biatlon