Tisovský primátor Ján Vengrín bude kandidovať na poslanca Národnej rady SR


Tisovský primátor Ján Vengrín (Sme rodina) bude kandidovať v septembrových voľbách do Národnej rady SR. Potvrdil to pre vobraze.sk. „Dostal som politickú dôveru,“ povedal. Kandiduje ako okresný šéf hnutia Smer rodina. „Som životný realista a čo sa týka volieb do NR SR, stojím pevne nohami na zemi,“ hovorí Vengrín a dodáva, že kandidatúru berie ako možnosť pomôcť hnutiu Sme rodina získať čo najviac hlasov voličov a zároveň tým opätovať hnutiu dôveru, ktorú mu dali. Podotkol, že to berie aj ako spätnú väzbu voliča na jeho osobu a prácu, či to, čo doteraz urobil v regióne, má opodstatnenie a odozvu u ľudí. „Myslím si, že kus mojej práce je poznateľný nielen v našom meste Tisovec, ale aj v okrese a regióne,“ uviedol Vengrín.

Prípadná kombinácia funkcií poslanec zákonodarného zboru a primátora mesta by bola podľa neho extrémne náročná. Vidí v tom však výhodu posilnenia mandátu a možnosť dosiahnuť viac pre región aj s ohľadom na pozíciu poslanca parlamentu. Bol by to podľa neho benefit nielen pre mesto, kde žije, ale pre celý región. Prepojenie komunálnej politiky s tou parlamentnou vníma ako veľmi dôležité, hlavne pre obrodenie regiónu.
Za hnutie, ktorému šéfuje Boris Kollár, kandidoval Vengrín aj vo voľbách do NR SR v roku 2020. V tom čase bol príslušníkom mestskej polície.

Ján Vengrín je primátorom Tisovca prvé volebné obdobie. Do tejto funkcie bol zvolený v minuloročných komunálnych voľbách. 

Zdroj: vobraze.sk