Milecová sa nebude na jeseň uchádzať o primátorskú stoličku

Irena Milecová

V jesenných komunálnych voľbách nebude kandidovať ďalšia primátorka. Je ňou terajšia primátorka Tisovca Irena Milecová. Informáciu pre vobraze.sk potvrdila samotná Irena Milecová s tým, že má na to zdravotné dôvody. Ako dodala, ešte sa nerozhodla, či sa bude uchádzať na post poslankyne mestského zastupiteľstva. Podľa jej slov sa však už skôr rozhodla nekandidovať ani na post poslankyne Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja. „Nezmenila som názor ani dnes,“ povedala Milecová. Ako doplnila, zvažuje ešte návrat na predchádzajúcu pozíciu učiteľky na Strednej odbornej škole v Tisovci, najpravdepodobnejšie už ale pôjde na dôchodok. „Som rada, že sa na tejto škole včera podarilo dokončiť a odovzdať nové ihrisko s umelou trávou. Škola spadá pod BBSK a pre Tisovec je to ďalšie ihrisko pre mladých ľudí, aby mali kde športovať. Je to na úrovni,“ povedala.

Irena Milecová bola za primátorku Tisovca zvolená v roku 2018. Predtým bol dlhoročným primátorom v Tisovci Peter Mináč. „Snažila som sa z mojej strany počas volebného obdobia pripraviť viaceré projekty, aby sa využili eurofondy a aj plán obnovy, aby nám niečo priniesol aj do Tisovca,“ povedala primátorka.

Samospráva v Tisovci podľa nej robí na viacerých projektoch. „Šanca je teraz, lebo keď nastúpi nové vedenie, tak jednoducho potom už nebude čas pripravovať tieto veci. Nie je to záležitosť jedného dňa,“ upozorňuje. V súčasnosti podľa primátorky pracujú aj na prípravách Dní mesta, ktoré budú začiatkom júla, ako aj storočnici futbalu v Tisovci spojenej s oceňovaním.

O post primátorky sa už nebude uchádzať ani Anna Szögedy. Primátorka Tornale nám to potvrdila začiatkom mája. Viac sa dozviete v článku pod názvom Primátorka tornale uvoľní svoje kreslo. K nástupcovi bude kolegiálna

Na Dieliku otvorili náučnú lokalitu zameranú na dejiny SNP. Bunker či zákopy majú slúžiť na rozvoj cestovného ruchu

Zdroj: vobraze.sk