Lekárnikovi Antalovi pribudli ďalšie poslanecké povinnosti. Na včelárenie ale nezanevrel

Mgr. Zoltán Antal

Je ostrieľaným mestským poslancom v Tornali, absolventom Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, už skoro dvadsať rokov podnikateľom. Lekárnik Zoltán Antal (60) zaznamenal prednedávnom ďalší úspech. Dostal sa do zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja. Bol tam zvolený ako jeden z troch zástupcov Revúckeho okresu.  Ako pre vobraze.sk priblížil Zoltán Antal, bolo to pre neho prekvapením.

„Vôbec som s tým nepočítal. Veď aj na kandidátnu listinu som sa dostal ako tretí v poradí za naše zoskupenie Aliancia – Szövetség. Bolo pre mňa cťou, že sme sa traja dostali na jeden bilbord s Ondrejom Lunterom. Nemali sme ale veľkú nádej, že sa prekrúžkujeme do župného zastupiteľstva.  Sám som bol prekvapený výsledkom, ale prvé emócie už mám za sebou. Tie sa už pretransformovali na odhodlanosť a zodpovednosť pracovať  pre blaho nášho okresu, regiónu a mesto,“ uviedol Antal, rodák z Tornale.

Kým v Banskej Bystrici sa len oťukáva, v Tornali je už zoceleným a váženým poslancom, ktorý na jeseň minulého roka začal už piate volebné obdobie za sebou. Pozná problémy mesta, ktoré sa čiastočne týkajú aj kraja. Spoznáva aj problémy kraja, ktoré sa značne týkajú aj mesta. „V našom meste musíme dokončiť rozostavané investície. Dotiahnuť do úspešného konca výstavbu atletickej dráhy v areáli ZŠ P.J. Šafárika, ukončiť revitalizáciu Sídliska Stred – čo je jedna z najväčších investícii posledných rokov,“ hovorí a dodáva, že ich čakajú aj ďalšie výzvy. Zaradil k nim roky pripravovanú investičnú akciu prestavby plážového kúpaliska, rekonštrukciu historickej budovy Biely kôň, a revitalizáciu parku Zoltánka.

Stret záujmov mesta a kraja podľa jeho slov vidí v rozvoji cestnej infraštruktúry, pokračovaní výstavby rýchlostnej cesty R2, osude budovy bývalého tornaľského gymnázia. Medzi otázky zdravotníctva zaradil budúcnosť revúckej a rimavskosobotskej nemocnice. „V neposlednom rade je tu vypracovanie strategického plánu rozvoja južných okresov, čo je prioritou našej poslaneckej skupiny v BBSK.“

Poslanec Zoltán Antal je známy v meste aj ako lekárnik a majiteľ budovy zdravotníckeho centra vrátane lekárne Azaela. Rokovania mestského a krajského zastupiteľstva, zasadnutia rôznych komisii – vyplývajúce z členstva v nich a vedenie lekárne,  neustála starostlivosť o budovu zrejme niečo stojí a odkrojuje z toho času, ktorý môže venovať sebe a rodine. „ Áno, je to pravda, toho voľného času je fakt málo. Okrem poslaneckých povinností je tu budova a práca v lekárni. Skoro každú sobotu mám službu v lekárni a vydávam lieky pre prichádzajúcich pacientov. Ale ja sa nesťažujem. Od letnej dovolenky s rodinou neupustíme. Prácu okolo rodinného domu a tiež na dedine  okolo domčeka po manželkiných rodičoch ešte stíham. Trochu času sa zvýši aj na včelárenie. Túto vášeň mám po otcovi, takže sa nostalgicky k tomu viažem.“     

Zdroj: Laco Polgári