Ku kandidatúre v Tisovci sa otvorene zatiaľ nikto neprihlásil. Jasné stanovisko má zatiaľ len Mináč

Bývalý primátor Tisovca Peter Mináč (vpravo) a národný umelec Dušan Sarvaš

V otázke kandidatúry o kreslo primátorky Tisovca prevládajú skôr neutrálne názory. Otvorene sa k nej zatiaľ približne rok pred voľbami zatiaľ nikto neprihlásil. Terajšia primátorka Irena Milecová sa v súčasnosti sústredí na viacero rozbehnutých a podporených projektov. Ako pre vobraze.sk povedala, uvidí, aká bude ešte situácia. „Pre mňa je v prvom rade dôležité ustáť rozbehnuté projekty, aby sme ich zrealizovali. Budem sa rozhodovať začiatkom budúceho roka, teraz na to veľmi nemám čas. Takže nehovorím ani áno, ani nie,“ hovorí Milecová, u ktorej v súčasnosti končí prednosta úradu Tibor Tokár. „Musí byť za mnou vidieť robota, aby som bola sama spokojná. Ak budem teda kandidovať, že si tú dôveru ľudí zaslúžim,“ zdôraznila primátorka. Zároveň však poznamenala, že drží palce aj prípadným mladším kandidátom.

„Budem im rada aj pomáhať, ak by to boli rozumní a rozhľadení ľudia, ktorí majú naozaj záujem, aby sa Tisovec niekam pohol,“ dodáva Milecová, ktroá na primátorku kandidovala ako nezávislá. Vlani vo voľbách do NR SR bola na kandidačnej listine KDH. Pripomenula, že nebola členkou KDH.

Súperkou Milecovej bola v novembri 2018 v súboji o primátorské kreslo Hana Homoľová. Ako pre vobraze.sk nedávno uviedla, prvotné nadšenie z uplynulých rokov u nej trochu opadlo. Je naďalej poslankyňou MsZ v Tisovci. „Kritika ľudí nie je častokrát oprávnená a skôr sa vidia tie negatívne ako pozitívne veci. Zvažujem kandidatúru a momentálne som v rozpoložení, že nie, ale v priebehu roka sa ešte veľa vecí môže zmeniť,“ uzavrela tému obsadenia primátorského kresla.

Mestský úrad Tisovec
Mestský úrad Tisovec

V Tisovci sa v zákulisí hovorí, ako o možnom kandidátovi, o Jánovi Vengrínovi. V súčasnosti zastáva funkciu zástupcu náčelníka mestskej polície. „Nie som ešte rozhodnutý. Je tu taká možnosť, ale zatiaľ je to v štádiu premýšľania, či sa rozhodnem, či teda áno, alebo nie,“ povedal Vengrín, ktorý je okresným šéfom hnutia Sme rodina. Vlani bol aj na jeho kandidačnej listine v parlamentných voľbách.

Pred Milecovou zastával dlhé roky funkciu primátora Peter Mináč. Ten v posledných voľbách už nekandidoval na funkciu primátora. Ako nám povedal, neuvažuje o tom vôbec. „V tomto smere sa už určite nebudem angažovať. Čo sa týka politiky, ani do VUC-ky, ani do samosprávy. Čo jedine rád by som pomohol kandidátovi, aby sa dostal aj z tejto severnej časti okresu do VÚC,“ uviedol pre vobraze.sk Mináč, ktorý ostal v strane Smer-SD. O podpore prípadného kandidáta budú podľa jeho slov uvažovať na budúci rok.

Karol Hruška ako nezávislý kandidát bol v minulosti poslancom MsZ aj viceprimátorom mesta pod Hradovou. V roku 2020 sa vzdal mandátu. „Neplánujem kandidovať, sú tam teraz viacerí kandidáti. To stačí. Ja už si užívam šťastný dôchodok,“ povedal Karol Hruška. Mená potenciálnych kandidátov na primátora, o ktorých podľa jeho slov má informácie, však nekonkretizoval.

Zdroj vobraze.sk

Súvisiace články

Tisovčania oslávili Dni mesta. Udelili aj ocenenia a ďakovné listy občanom – vobraze.sk

Prednosta mestského úradu končí – vobraze.sk

O kandidátov sme sa zaujímali aj v R. Sobote a Hnúšti

Obsadenie primátorského postu v Hnúšti je do budúcna otázne – vobraze.sk
V R. Sobote sa začína hovoriť o kandidátoch na primátora. Šimko sa vyjadrí na budúci rok – vobraze.sk