Obsadenie primátorského postu v Hnúšti je do budúcna otázne

Hnúšťa

Kto bude bojovať v najbližších voľbách o post primátora v Hnúšti, je otázne. Približne rok pred voľbami oslovení kandidáti, ako aj terajší primátor druhého najväčšieho mesta okresu Rimavská Sobota, zatiaľ nie sú rozhodnutí. Ako pre vobraze.sk dnes potvrdil primátor Roman Lebeda, ešte nie je rozhodnutý, či bude kandidovať v ďalších voľbách na post primátora. „Kadečo sa ale môže udiať,“ podotkol Lebeda.

Mladý kandidát získal v komunálnych voľbách na jeseň 2018 viac hlasov, ako bývalý viacnásobný primátor Michal Bagačka. Ten nám povedal, že v tomto momente kandidatúru nezvažuje. „Ale ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy,“ poznamenal pre vobraze.sk.

Bagačka má tipy možných kandidátov na túto pozíciu, no teraz si ich zatiaľ necháva pre seba. „Myslím si, že je dosť schopných ľudí, ktorí by vedeli kandidovať a zastávať tento post,“ poznamenal Bagačka, ktorý by sa však rád uchádzal o post poslanca mestského zastupiteľstva (MsZ).

„Myslím si, že určite nie. Budem aktívny, ale nie až tak veľmi,“ reagoval na otázku, či sa bude uchádzať o funkciu primátora Marian Petrok, súčasný poslanec MsZ a bývalý kandidát na primátora. Ako podotkol, chce sa viac venovať športu. Je mládežnícky tréner a zároveň manažér klubu FK Iskra Hnúšťa.

V minulosti na post primátora kandidovala aj žena, súčasná poslankyňa Danka Kiráľová. Ako pre vobraze.sk priblížila, o post poslankyne sa bude uchádzať a závisí od voličov, či jej dajú aj naďalej dôveru. K prípadnej kandidatúre na post primátora sa zatiaľ vyjadriť nechcela.

Viceprimátor Hnúšte Grigorij Šamin zaujal k otázke prípadnej kandidatúry nejednoznačný postoj.
„Nehovorím áno, ale nehovorím ani nie, nechcem to v súčasnosti nejako komentovať,“ povedal pre vobraze.sk Grigorij Šamin.

„Zatiaľ sa nikto v Hnúšti neprejavil, že by mal záujem o tento post,“ zhodnotil situáciu poslanec MsZ Martin Pliešovský, podľa ktorého časom uvidia, koho by mohli podporiť. Svoju prípadnú kandidatúru nevylúčil. Pliešovský bol v minulosti dvojnásobný viceprimátor a aj kandidát na primátora.

Situáciu zhruba rok pred voľbami sme ako prvú zmapovali v Rimavskej Sobote. Približne pred mesiacom, v článku V R. Sobote sa začína hovoriť o kandidátoch na primátora. Šimko sa vyjadrí na budúci rok – vobraze.sk

Zdroj: vobraze.sk