V R. Sobote sa začína hovoriť o kandidátoch na primátora. Šimko sa vyjadrí na budúci rok

Doterajší primátori Rim. Soboty od roku 1990: fotografia z radnice – zľava: Ing. Pavel Brndiar, Ing. Ladislav Bartakovič, MUDr. Štefan Cifruš MPH, JUDr. Jozef Šimko

V Rimavskej Sobote sa približne rok pred komunálnymi voľbami začína hovoriť o potenciálnych kandidátoch na post primátora. V zákulisí sa spomína napríklad meno poslanca mestského zastupiteľstva Jaroslava Bagačku (SDKÚ- DS). Je dlhoročným riaditeľom Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Rimavskej Sobote. 

„Počul som o tom od pár ľudí,“ povedal s úsmevom pre vobraze.sk Bagačka. Ako priblížil, touto témou sa zatiaľ podrobnejšie nezaoberal. Ďalším menom, ktoré sa začína skloňovať, je Mikuláš Csirmaz. Ten zastáva v súčasnosti funkciu hlavného kontrolóra mesta. Predtým bol poslancom mestského zastupiteľstva za SMK. „Zatiaľ to nemôžem ani potvrdiť, ani vyvrátiť. Ak budem kandidovať, tak to oznámim v zákonom danom čase,“ povedal pre vobraze.sk Csirmaz. 

Oslovili sme aj okresného šéfa Smeru – SD a poslanca rimavskosobotského mestského parlamentu Ivana Hazuchu. Podľa jeho slov je o tom ešte priskoro hovoriť, nakoľko budú voľby až budúci rok. Napriek tomu už na kandidátovi pracujú. „Veľmi pravdepodobne máme aj vyhliadnutého kandidáta, ide o nášho dlhoročného člena,“ naznačil Hazucha. 

Primátorom Rimavskej Soboty je tretie volebné obdobie Jozef Šimko. Do volieb išiel v novembri 2018 ako nezávislý kandidát a získal v meste vyše 5-tisíc hlasov obyvateľov R. Soboty.

„To, či budem kandidovať, je zatiaľ predčasná otázka. Uvidíme na budúci rok. Vyjadrím sa vám na túto otázku na budúci rok vo februári, marci,“ povedal pre vobraze.sk Jozef Šimko. Ako pripomenul, aj v predošlých voľbách dal vedieť len pár mesiacov pred voľbami v roku 2018. Šimko je tiež poslancom NR SR i krajským poslancom.

Komunálne voľby sa uskutočnia sa na jeseň budúceho roka.

Zdroj: vobraze.sk