HNÚŠŤA: Názory Kiráľovej a Bagačku sa na primátorskú kandidatúru líšia. Pliešovský ako nezávislý kandidát

Hnúšťa Mestský úrad

Komunálne voľby do samospráv sa blížia. Po ohlásení prvého oficiálneho kandidáta v Hnúšti, súčasného primátora Romana Lebedu, podobný krok ďalší záujemcovia ešte neurobili. Kandidatúru však zvažujú. Názory niektorých sa začínajú líšiť. Poslankyňa mestského zastupiteľstva Danka Kiráľová, ktorá v minulosti kandidovala na primátorský post, sa koncom roka k tejto otázke nevyjadrovala, v súčasnosti záujem nemá. Ako ďalej pre vobraze.sk potvrdila, o primátorský post sa nemieni uchádzať. „Som viac-menej rozhodnutá. Nie, momentálne nie,“ skonštatovala.

Iného názoru je bývalý primátor a súčasný poslanec BBSK Michal Bagačka. Podľa jeho slov zvažuje kandidatúru. Ako pre vobraze.sk ďalej uviedol, oslovujú ho ľudia čoraz častejšie s touto otázkou. „Ešte zvažujem túto možnosť. Myslím si, že pre mesto by bola dobrá znena,“ povedal Bagačka. Zároveň dodal, že ak sa definitívne rozhodne kandidovať, tak ako nominant strany Hlas-SD.

Spomedzi poslancov získal v komunálnych voľbách na jeseň 2018 najviac hlasov Martin Piešovský. „Ľudia sa ma pýtajú, zatiaľ odpovedám neutrálne. Úvahy sú rôzne. Je možné, že by to prichádzalo do úvahy, alepevné rozhodnutie zatiaľ ešte nemám,“ povedal pre vobraze.sk Pliešovský, ktorý sa plánuje rozhodnúť v máji po štátniciach. „Aby som ešte stíhal zbierať podpisy, lebo ak sa rozhodnem, tak budem na primátora kandidovať ako nezávislý,“ dodal. V minulosti sa už o funkciu primátora vo voľbách uchádzal.

„Skôr nie, ako áno,“ reagoval na otázku, či sa bude uchádzať o funkciu primátora Marian Petrok, súčasný poslanec MsZ a bývalý kandidát na primátora. Je mládežnícky tréner a zároveň manažér klubu FK Iskra Hnúšťa.

Viceprimátor Hnúšte Grigorij Šamin uviedol, že sa pre prípadnú kandidatúru stále nerozhodol. „Všetko je otvorené. Buď ľudia poznajú vás a vašu prácu, alebo im môžete niečo sľubovať pol roka,“ dodal.

Obsadenie primátorského postu v Hnúšti je do budúcna otázne
Roman Lebeda ohlásil kandidatúru na primátora. Bude zbierať viac podpisov, ako je potrebné

Zdroj: vobraze.sk