Tipy na víkend

Prvomájový víkend prináša viacero podujatí spojených so stavaním mája. V niektorých obciach, ako v Hrnčiarskej Vsi, v Klenovci či meste R. Sobota začali už dnes.

Záujemci počas najbližších dní budú mať možnosť vystúpiť na Sinec z okolitých obcí, zažiť tvorivú sobotu s Petrou Filipiakovou v Mestskej galérii v R. Sobote, zúčastniť sa otvárania motorkárskej sezóny na Kurinci. Spanilá jazda bude prechádzať aj mestom R. Sobota. Malohontskou ulicou by mali motorkári ísť okolo 13:15 a o 20 minút pozdejšie cez Hlavné námestie. V nedeľu je tu možnosť zabehať si v mestskej záhrade, alebo navštíviť Jazzový majáles v Lučenci. Viac sa dozviete v článku.

Kino Orbis, Rimavská Sobota
  • 29.4. o 17.00 hod. Ježko Sonic 2, Animovaný
  • 29.4. o 19.00 hod. Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora, Fantasy, Dobrodružný
  • 30.4. o 17.00 hod. Smradi, Animovaný, Komédia
  • 30.4. o 19.10 hod. Panstvo Downton: Nová éra, Dráma
  • 1.5. o 14.50 hod. Smradi, Animovaný, Komédia
  • 1.5. o 17.00 hod. Smradi, Animovaný, Komédia
  • 1.5. o 19.10 hod. Panstvo Downton: Nová éra, Dráma
30. apríl, Výstup na Sinec, Rimavská Baňa, Lehota nad Rimavicou, 8.00 hod.

Výstup môžete začať pri obecnom úrade v ktorejkoľvek obci (Rimavská Baňa, Lehota nad Rimavicou, Rimavské Brezovo) o 8. hodine. Tradične je výstup spoločnou akciou, z Bane trvá približne 3 hodiny. Pešia túra pre širokú verejnosť. Cieľ – Horáreň pri Fabovi, Sinec. V cieli je pre účastníkov pripravený guľáš.

30. apríl, Tvorivá sobota s Petrou Filipiakovou, Mestská galéria Rimavská Sobota, 10.00-12.00 hod.

Sobotné tvorivé dielne s Petrou: sú dlhotrvajúcim výchovno-vzdelávacím projektom Mestskej galérie v Rimavskej Sobote.
Sprievodný program k výstavám je zameraný na prácu s najmladšími návštevníkmi galérie, ktorí sa prostredníctvom tvorivých stretnutí majú možnosť oboznámiť so súčasným slovenským umením. Program je prispôsobený veku účastníkov od 6 – 12 rokov.

30. apríl – 1. máj, Kvetinový a remeselnícky trh, SNM – Múzeum Betliar: kaštieľ Betliar

Na prelome apríla a mája ožije areál pred kaštieľom Andrássyovcov v Betliari farbami a vôňou kvetín. Počas soboty 30. apríla a nedele 1. mája vás pozývame na Kvetinový a remeselnícky trh.Počas dňa sa budete môcť dozvedieť o našom rozáriu alebo sa zúčastniť prehliadky kaštieľa či anglického parku. Na predaj budú pripravené kvetiny aj byliny a svoje výrobky vám ponúknu aj zruční remeselníci.
V sobotu o15.00 všetkých pozývame na „Melódie strieborného plátna“, ktoré nám príde zahrať Komorný orchester mládeže efko z Košíc.
V nedeľu 1. mája 2022 bude vstup do kaštieľa bezplatný. Bezplatné vstupenky si budete môcť vyzdvihnúť v pokladni múzea. Počet vstupeniek je limitovaný.

30. apríl, Oldies párty Rádia Vlna, MONTEGO music club Rimavská Sobota, od 21.00 hod.

Milí priatelia, rádio Vlna ide opäť za vami! Zoberte priateľov a príďte sa zabaviť na túto jedinečnú párty. DJ Peter Hurajt a moderátorka Martina Záchenská vám namixujú najlepšie tanečné hity overené časom, od 60-tych rokov až po roky milénia. Sľubujeme, že nikto z vás neobsedí. Tešíme sa na vás! Začíname o 21:00 hod.

1. máj, Beh v Mestskej záhrade, Rimavská Sobota, 11.00 hod.

Ahojte bežci! Už v nedeľu 1. mája pobežíme 4. ročník behu v mestskej záhrade v Rimavskej Sobote. Všetci ste srdečne vítaní. Bežecká forma nie je nevyhnutnosťou, hlavne ide o zábavu a pohyb na čerstvom vzduchu. Najväčšiu radosť nám spravia rodinky s deťmi. Takže si nájdite v nedeľu čas a vidíme sa v záhrade.

1. máj, Osvetárske dvory: Jazzový majáles, Novohradské osvetové stredisko, Lučenec, 17.30 hod.

Blíži sa máj, lásky čas. Dni sa predžujú, kvitnú kvety a vo vzduchu vonia jar. Nie náhodou už v minulosti bolo toto obdobie s obľubou spojené s organizovaním rôznych spoločenských podujatí pod holým nebom, nazvané majáles.JAZZOVÝ MAJÁLES
– Markt(l)Xperiment feat. TIM ARMACOST (N.Y., U.S.A.)
– Traditional Dixie StompersSprievodné aktivity:
– Street Food & Bar
– Predaj hudby s TRINÁSTY, burza LP platní. Informácie a rezervácie stolov: 0948168263VSTUPNÉ DOBROVOĽNÉ

Zdroj: vobraze.sk