Roman Lebeda ohlásil kandidatúru na primátora. Bude zbierať viac podpisov, ako je potrebné

Roman Lebeda

Primátorskú stoličku bude obhajovať primátor Hnúšte Roman Lebeda. Svoju kandidatúru ohlásil ako prvý zo zástupcov troch miest v okrese Rimavská Sobota. Komunálne voľby budú na jeseň. Ako pre vobraze.sk Roman Lebeda uviedol, kandidovať bude ako nezávislý a bude tak zbierať podpisy. Pre kandidatúru je potrebných 200 podpisov, Lebeda prehlásil, že bude zbierať 500. „Dal som si takú osobnú výzvu. Vtiahne ma to viac aj do ulíc a budem viac s ľuďmi,“ povedal Lebeda, ktorý zvažoval aj možnosť, že nebude opätovne kandidovať. „Lebo je to psychicky náročné, stresujúce, mám mladú rodinu a berie mi to aj veľa času. Preto som zvažoval, že nebudem kandidovať. Ale rozhodol som sa, že ešte štyri roky, ale už posledné.“

Hlavným dôvodom, prečo sa aj naďalej ide uchádzať o post primátora, je podľa neho odvedená dobrá práca. „Myslím si, že sa urobila dobrá práca a treba v tom pokračovať,“ hovorí. Šance na víťazstvo si netrúfa odhadnúť. „Mne sa zdá, že odozvy ľudí sú dobré. Záleží to aj od protikandidátov, akí budú, koľkí budú. Domnievam sa, že roboty sa v Hnúšti spravilo dosť a ak ľudia budú rozmýšľať racionálne, tak si myslím, že šanca tam je,“ skonštatoval primátor Lebeda.

Roman Lebeda je vo funkcii primátora prvé volebné obdobie. Získal 1 302 hlasov. V roku 2018 zvíťazil nad dovtedajším dlhoročným primátorom Michalom Bagačkom, ktorému dalo hlas 1 154 voličov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: fb Roman Lebeda