Kollárovci to v R.Sobote pekne roztočili + foto a video

Kollárovci Rimavská Sobota

Kollárovci sa postarali o výbornú náladu. Ich štvrtkový koncert v rimavskosobotskom amfiteátri prilákal vyše 800 ľudí. Vystúpenie   Kollárovcov, známej kapely talentovaných hudobníkov, naplnilo očakávania. Bratia Tomáš, Štefan a Marek Kollárovci spolu s ďalšími členmi skupiny navodili  nezabudnuteľnú atmosféru, a tak to neostalo len pri počúvaní.

Kollárovci pochádzajú z malej goralskej obce Kolačkov v okrese Stará Ľubovňa. Svojím hudobným umením a goralským temperamentom zabávajú ľudí už od roku 1997. Na konte majú 11 hudobných CD, 4 DVD a niekoľko desiatok ľudových piesní, ktorými si získali množstvo slovenských, ale aj zahraničných fanúšikov. V rámci tohtoročného turné, Amfik Tour, účinkujú v mestách ako Trnava, Senec, či Hradec Králové.

Fenomenálne spojenie živej hudby, spevu a humorného slova rozhýbalo aj divákov v Rimavskej Sobote. Koncert odštartovali tradičnými goralskými piesňami. Priaznivci ľudovej hudby, ktorá je koniec koncov nosným pilierom repertoáru Kollárovcov, si prišli na svoje. Nesmeli chýbať známe hity ako Mám ja hrušku / Nepovedz ty dievča materi, Ide furman dolinou, či pieseň Anjel z najnovšieho albumu Len Tebe spievam, ktorý uzrel svetlo sveta minulý rok. Hudobný zážitok dotváralo aj pestré nástrojové obsadenie.

Dynamická atmosféra postavila na nohy mladých i starých. Pomedzi sedadlá sa tvorili skupinky ľudí, ktorí spievali a tancovali, radovali sa spolu s tónmi v goralskom nárečí, ktoré je spojením slovenčiny, poľštiny a ukrajinčiny.  Pozoruhodným javom bolo aj početné detské publikum.

Vďaka skutočne výborne odvedenej práci s publikom a mimoriadnemu citu pre melódiu zo strany hudobníkov zožal koncert obrovský úspech. Štefan Kollár si v závere vystúpenia dokonca prišiel zaspievať aj mimo pódia, medzi ľudí, a takto sa im prihovoril: „Ľudia sa potrebujú stretávať, spoločne zabávať a jeden druhého navštevovať, podporovať, odpustiť si. Život je krátky, preto nerobme si zle, ale vážme si jeden druhého.“ Nasledoval obrovský potlesk. V tejto chvíli už boli všetci na nohách, čím si vyžiadali ešte bonusovú pieseň Na Kráľovej holi.

Nielen diváci, ale aj samotná kapela odchádzala z javiska veľmi príjemne naladená. „Máme tých najlepších fanúšikov. Ďakujeme Rimavská Sobota, boli ste neskutoční,“ poďakovali sa bratia Kollárovci.   

 

Zdroj: Tereza Nemcová, foto: vobraze.sk