Do Hnúšte zavíta predseda vlády Heger

Hnúšťu v piatok 17. februára navštívi poverený predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO). Príde do Základnej školy Klokočova na vyhodnotenie projektu boja proti šikane a kyberšikane. Základná škola získala na tento projekt z rezervy predsedu vlády sumu približne 10 tis. eur. Vobraze.sk o tom informoval tlačový odbor Úradu vlády SR.

„Je to pre nás prekvapenie. Sme malá škola a malé mesto, veľmi si to vážime,“ povedala pre vobraze.sk riaditeľka ZŠ Klokočova v Hnúšti Jana Cikraiová. Ako spomenula, do projektu sa zapojili ešte minulý rok, a keď bol podporený, tak ho zrealizovali formou besied nielen pre deti, ale aj pre rodičov s preventistami z polície či špeciálnymi pedagogičkami. „Deti sú stále na mobiloch, na internete. Nemôžeme sa tváriť, že šikana, kyberšikana tu nie je. Cielene preto robíme aktivity a zapájame sa do takýchto projektov už niekoľko rokov. Vidíme, že treba s deťmi pracovať, rozprávať sa s nimi o tom, trochu ich usmerňovať. Aktivít v tomto projekte bolo veľmi veľa a myslím si, že deťom to niečo naozaj dalo a niečo si z toho odnesú,“ povedala riaditeľka.

Poverený premiér by sa mal v škole stretnúť aj so zástupcami samosprávy. Z rezervy predsedu vlády SR Eduarda Hegera bolo podľa informácií tlačového odboru podporených 17 projektov boja proti šikane a kyberšikane v celkovej sume 101 247 eur. Neskôr cesta Eduarda Hegera povedie na Čierny Balog.

Premiér Heger sa prešiel prírodou a ochutnal aj muránske buchty

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív vobraze.sk