Brisudová mieni pokračovať v kresle primátorky

Martina Brisudová

Primátorka mesta Poltár Martina Brisudová by veľmi rada pokračovala v začatej práci. Svoj záujem kandidovať v jesenných komunálnych voľbách potvrdila pre vobraze.sk. „Verím, že mám aj naďalej čo ponúknuť občanom,“ povedala Martina Brisudová, ktorá je zároveň poslankyňou NR SR za stranu (OĽaNO). Na poste primátorky je od roku 2018, ako nezávislá. Predtým bola dve volebné obdobia poslankyňou MsZ. Zastávala aj funkciu zástupkyne primátora mesta Poltár, pracovala aj ako redaktorka v Slovenskom rozhlase a v Rádiu Regina.

Mesto Poltár má podľa jej slov potenciál sa ďalej rozvíjať a posúvať dopredu. „Bez mimorozpočtových zdrojov by to však bolo ťažké. A preto sa zapájame do výziev a darí sa nám. Mnohé väčšie i menšie investície sa nám už podarilo za takmer tri a pol roka zrealizovať, a kopu ďalších je nutné dokončiť. Aj preto chcem byť pri ich napĺňaní,“ doplnila primátorka. Ako ďalej uviedla, podarilo sa im vytvoriť podmienky pre potenciálneho investora – úpravou areálu priemyselného parku, získaním dotácie na projektové dokumentácie.

„Kompletne sme zrekonštruovali interiér, fasádu aj strechu kultúrneho domu za pomoci získaného nenávratného finančného príspevku od Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky,“ priblížila. Kultúrny dom tak získal nový šat zvonka a v jeho útrobách sa nachádza nové moderné zasúvacie hľadisko. Zrekonštruovaný bol aj Kultúrny dom v Slanej Lehote, opravili aj Turecký most v Zelenom.

Jej snom je pritiahnuť investorov do priemyselného parku. „Urobili sme všetko preto, aby sme ho mali, a aby sme získali dotáciu. Príchodom investorov by sa vytvorilo viac pracovných miest v meste a vybudovaním komunikácie Poltár – Nové Hony by sa zlepšila dostupnosť mesta. Potenciálne k týmto cieľom iniciatívne smerujú kroky mesta,“ priblížila k otázke, čo sa im v Poltári zatiaľ nepodarilo zrealizovať.

V meste Poltár už záujem o primátorskú stoličku ako prvý prejavil Peter Sitor. Kandidovať mieni ako nezávislý.


Zdroj: vobraze.sk