Peter Sitor sa uchádza o funkciu primátora

Kým v mestách okresu Rimavská Sobota zatiaľ kandidatúru na post primátora neohlásil jednoznačne nikto, v Poltári je jeden kandidát. Záujem o funkciu primátora má Peter Sitor. Ako pre vobraze.sk Peter Sitor uviedol, o svojej kandidatúre je jednoznačne presvedčený. „Kandidovať budem ako nezávislý kandidát s podporou politických strán,“ povedal 37-ročný Sitor, ktorý je samostatne zárobkovo činnou osobou (SZČO). Na otázku, aká je jeho motivácia kandidovať, uviedol, že chce uskutočniť skutočnú zmenu pre napredovanie mesta a jeho častí.

„Prekáža mi selektovanie ľudí, tiež neprístupné správanie, poukazovanie na minulosť a pofiderné zaobchádzanie s peniazmi daňových poplatníkov,“ poukázal na to, čo mu prekáža.

Peter Sitor je známy ako športovec a organizátor bojových galavečerov a s jeho menom je spojený aj klub Carnage Poltár a fitnescentrum. „Mali sme pauzu, keď bola vynútená, ale, samozrejme, pokračujeme ďalej v trénovaní a príprave na súťaže,“ priblížil.

Je bývalým poslancom mestského zastupiteľstva a o primátorskú stoličku sa už uchádzal v komunálnych voľbách z roku 2018. Skončil ako tretí v poradí.

Primátorkou Poltára je Martina Brisudová (OĽaNO). Zároveň je aj poslankyňou v Národnej rade SR. Predtým bol primátorom Poltára Pavel Gavalec.

Zdroj: vobraze.sk, foto: fb Peter Sitor