Vyrastal v R. Janovciach. Film režiséra Rasťa Boroša má päť nominácií na cenu Slnko v sieti

Režisér Rasťo Boroš (vpravo)

Film Čierne na bielom koni režiséra Rastislava Boroša, ktorý vyrastal v Rimavských Janovciach, ašpiruje na národnú cenu Slnko v sieti za rok 2022 v kategórii najlepší hraný film. Táto romantická gangsterka sa nakrúcala aj v Rimavskej Sobote a Lučenci. Film Čierne na bielom koni však získal aj ďalšie nominácie, konkrétne v kategóriách najlepší filmový scenár (Rasťo Boroš), najlepší architekt – scénograf (Miriam Struhárová), najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe (Milan Ondrík za postavu Bandyho Koháryho) a najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (Attila Mokos za postavu Lučána Ármina Wámbéryho).

V každej kategórii sú traja nominovaní. Rozhodli o nich členovia Slovenskej filmovej a televíznej akadémie. Víťazov spoznáme počas slávnostného vyhlásenia cien Slnko v sieti za rok 2022, ktoré sa uskutoční 15. apríla v priamom prenose RTVS na televíznej Jednotke.

Rasťo Boroš (44), ktorý sa narodil v Revúcej a študoval na rimavskosobotskom gymnáziu, je zároveň producentom filmovej snímky Čierne na bielom koni. Jej titulnú pieseň – Lovestory naspievala Jana Kirschner a Milan Ondrík.

Zdroj: vobraze.sk

Režisér filmu Čierne na bielom koni vyrastal v R. Janovciach. Prezradil, čo plánuje + video