V R. Sobote zmodernizujú kino, sedačky vymenia za pohodlnejšie a väčšie

V Rimavskej Sobote budú modernizovať kino Orbis. Pôjde hlavne o výmenu sedačiek. Bude ich menej, ale majú priniesť viac pohodlia a miesta na nohy diváka. „Včera sme dostali veľmi dobrú správu, že nám odsúhlasili projekt z Audiovizuálneho fondu a poskytnú nám finančné prostriedky. Už to máme potvrdené,“ uviedla pre vobraze.sk poverená riaditeľka MsKS Silvia Habánová. Ako priblížila, na modernizáciu získajú sumu 19 tisíc eur a kofinancovanie projektu mestom je v rovnakej výške. Nové sedadlá budú podľa Habánovej komfortnejšie. „To je dnes veľmi žiadané, a preto veľa ľudí odchádza do Lučenca. Výber filmov je však ten istý, aj premiérové filmy idú u nás hneď. Uvedomujeme si však, že nie je jedno, aké má divák pohodlie,“ dodala. 

Kapacita kina sa renováciou sedačiek a podlahy zníži. Z terajších 391 miest na sedenie sa počet zníži na 120 kresiel. „Potom budeme vidieť, či to bude postačujúce a prípadne na budúci rok požiadame o ďalších 80 kresiel. Pri bežnom premietaní aj tak nie sú využité všetky sedačky. Podobne tomu je aj pri detských programoch, keď prídu školy. Vtedy tiež nie je plno. V prípade potreby sa to dá rozložiť na viac premietaní,“ podotkla Habánová.

K výmene sedačiek by malo dôjsť v priebehu budúceho roku, po ukončení verejného obstarávania. Dobu prác odhaduje Habánová na šesť týždňov a udiať by sa tak mohlo odhadom v priebehu mája. Súčasťou projektu mala byť pôvodne aj výmena zastaralého premietacieho plátna za nové, na realizáciu toho zatiaľ podľa Habánovej financie v rozpočte nevychádzajú. 

Zdroj: vobraze.sk