Tenorista z R. Soboty považuje manželku Martinu za svoju pravú ruku

Má nabitý kalendár a o pár dní sa predstaví v rodnej Rimavskej Sobote. Tenorista Titusz Tóbisz úspešne pôsobí na doskách Štátneho divadla v Košiciach. Za svoju pravú ruku považuje svoju manželku Martinu. „Manželka je právnička a moja pravá ruka, koordinátorka, logistka. Samozrejme, teraz je úžasnou maminkou v plnom rozsahu našich dvoch detí,“ povedal pre vobraze.sk operný spevák Titusz Tóbisz. Ako dodal, manželka je dcérou jeho najlepšej kamarátky a korepetítorky Júlie Grejtákovej. S manželkou sa spoznal na opernom koncerte v Prešove, kam ju mama priviezla. „Po koncerte prišla za mnou, objala ma, povedala mi, že spievam pekne a má z toho zvláštne pocity. No a odvtedy sme spolu,“ hovorí Titusz. O ruku ju neskôr požiadal v jednej z katedrál vo Francúzsku. „Ako inak, na koncerte,“ prezradil s úsmevom.

Majú dve deti, Tristana a Iris. „Deti a rodina je moje všetko. Nič krajšie nemôže stretnúť človeka. Neexistuje nič blahodárnejšie a nádhernejšie ako šťastná rodinka. Naše detičky sú roztomilé a prekrásne stvorenia, ktoré nám robia radosť každú drahocennú chvíľu. Veľa cestujem a robím, takže ten krátky čas, keď môžem byť konečne s deťmi, je pre mňa to najväčšie potešenie,“ zdôraznil.

Na Novoročný operetný galavečer privedie do Rimavskej Soboty 17. januára primáša Petra Balogha a sopranistku Tatianu Paľovčíkovú – Paládiovú. Ako Tóbisz povedal, obecenstvu chcú ponúknuť jedinečný a veselý koncert. „Tentokrát ponúkneme známe operetné melódie nie s klavírnym sprievodom, ale v súznení s výborným sláčikovým zoskupením pod vedením známeho primáša Petra Balogha. Keďže operný koncert  už ctené publikum mohlo vidieť v podaní Tatiany Paľovčíkovej a mňa, teraz sme chceli odľahčiť práve týmto spôsobom začiatok roka,“ uviedol Tibusz Tóbiszs.

Podľa jeho slov s nápadom urobiť operný koncert v R. Sobote prišiel majster primáš Peter Balogh. Jedným zo silných pilierov tejto zostavy je spomínaná Tatiana Paľovčíková – Paládiová. „Hráme spolu medziinými aj známe operetné predstavenia Čardášová princezná, Grófka Marica, Noc v Benátkach, Vojvodkyňa z Chicaga,“ uviedol Tóbisz, ktorý naďalej spolupracuje ako hosťujúci umelec v niektorých divadlách, v rôznych produkciách, v operných aj muzikálových. „Aktuálne pripravujeme v Ostrave muzikál Sweeney Todd, kde stvárňujem príšerného a nebezpečného Beadle Bamforda. Rolu si veľmi užívam a teším sa na premiéru na začiatku februára,“ avizuje.

Je rád, že po pandémii mohli pokračovať v predstaveniach. „Celá popandemická divadelná sezóna 2022 bola v znamení obrovského  znovuzrodenia a láskyplného tvorenia, hrania z našej strany. Každé jedno predstavenie si stonásobne užívame Všetci. Sme za to nesmierne vďační a šťastní. Speváci, herci, muzikanti a naše drahé obecenstvo,“ priblížil.

Ak máte záujem o lístky na najbližšie predstavenie Novoročného operetného galavečera, získať ich môžete v súťaži, ktorú sme pre vás pripravili v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom. Súťažiť môžete do 12.januara, do 18.00 hod.

V januári ho budete môcť vidieť aj v predstavení Nabucco (Ismael) v Košiciach. Okrem toho na Novej scéne hrajú Bedárov (Jean Valjean). Ako Otello zaspieva v Hradci Králové a v závere mesiaca v Budapešti na koncerte s názvom „Traja tenori“. Má za sebou operné vianočné koncerty, silvestrovské predstavenia v Štátnom divadle v Košiciach. Pestré plány má aj v ďalších mesiacoch nového roka.

Zdroj: vobraze.sk

https://m.facebook.com/100066805536764/posts/pfbid069zJesLixHyERAygJQZBD8sUuaXhZjWN3pV9oLQygN8iw53CsWmmhkHAngmm3BmAl/