Stav verejného poriadku je ustálený. Mestskí policajti v R. Sobote načapali aj opité deti

Na Mestskej polícii v Rimavskej Sobote uvažovali o cyklohliadkach. Jedným z dôvodov bola aj výstavba cyklochodníka na Kurinec, popri Rimave či mestskej záhrade. „Uvažovali sme o tom, ale zatiaľ nie, nechytilo sa to. Nakoniec to nie je najlacnejšia záležitosť,“ priblížil pre vobraze.sk náčeleník Mestskej polície v Rimavskej Sobote Peter Berecz, podľa ktorého a cyklohliadku treba zakúpiť výstroj a aj bicykle. „Teraz sme požadovali nové auto začiatkom roka a bolo hneď vyškrtnuté. Auto by sme pritom potrebovali viac,“ dodal.

Mestská polícia v R. Sobote má 13 príslušníkov, ktorí slúžia na zmeny. Stav by podľa náčelníka mal byť 14, no v rozpočte na to nie sú tiež potrebné financie. V teréne je podľa jeho slov jedna motorizovaná hliadka a jedna pešia, ktorá ide do svojho obvodu, alebo sa pohybuje v centre. „Jedna, niekedy aj dve za deň mi vychádzajú, pokiaľ je všetko v poriadku. Pokiaľ bol covid, tak vypadlo viac policajtov. Vtedy sme zabezpečovali len základné veci,“ podotkol. Zároveň vysvetlil, že Rimavská Sobota nie je také veľké mesto a Lučenec považuje za väčší na využitie takejto cyklohliadky. „Keď sa tu niečo deje, väčšinou je to v centre. Pokiaľ majú pešiaci problém, tak si zavolajú motohliadku,“ skonštatoval zo skúseností. 
Po uvoľnení protipandemických opatrení pribúda aj ľudí na verejnosti. „Teraz nám mestská záhrada prekvitá. Sú tam stroje na cvičenie a aj veľa mladých, ktorí popíjajú. Pochytali sme tam dosť veľa detí, nemali niektoré ani 15 rokov. Dva roky bol s týmto pokoj a platil zákaz vychádzania,“ ozrejmil s tým, že na piatky posilňujú hliadky. Dopredu počítajú aj so zvýšeným pohybom počas nadchádzajúcich Dní mesta a jarmoku. Tie budú začiatkom mája. 

Situácia týkajúca sa stavu verejného poriadku v Rimavskej Sobote je ustálená. „Konštatuje sa to aj v správe o stave úrovni rozvoja kriminality v rimavskosobotského obvodného oddelenia PZ,“ povedal Peter Berecz. Ako ďalej uviedol, môže to potvrdiť aj na úrovni mestskej polície. „Nemôžem povedať, že by sa stalo niečo výnimočné. Stávali sa bežné veci,“ povedal. 

„Papuču“ na kolese si našlo vyše 220 vodičov. Parkovanie na Dobšinského môže vyjsť obzvlášť draho
Dni mesta bude moderovať Cyril Žolnír. Vystúpi MC Erik & Ivana či Dominika Mirgová. Vieme kedy.

Zdroj: vobraze.sk