Gulaev má titul. Zabrala nová zápasníčka Lokomotívy R. Sobota

Akhsarbek Gulaev (vľavo)

Zápasník Akhsarbek Gulaev (Lokomotíva Rimavská Sobota) naplnil úlohu favorita a na majstrovstvách Slovenska seniorov vo voľnom štýle získal zlatú medailu. Rozšíril svoju zbierku slovenských titulov. Predstavil sa vo váhe do 79 kg. Republikový šampionát sa konal v Snine. „Titul si Gulaev vybojoval hladko. Na ceste za ním vyhral tri zápasy,“ povedal pre vobraze.sk predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Jozef Radnóti. Ako dodal, bronz si ukoristil Jakub Vydra (do 57 kg) a rovnako tretie miesto obsadil Pavol Rapčan (do 65 kg). Ďalší zápasníci Lokomotívy na pódiové pozície neprenikli. „Som spokojný s účinkovaním našich zápasníkov. Zodpovedá to mojim očakávaniam,“ uviedol šéf rimavskosobotského oddielu. V hodnotení družstiev obsadila Lokomotíva štvrté miesto.

Rimavskosobotskí zápasníci si priniesli medaily aj z národného šampionátu v grécko-rímskom štýle. Jeho dejiskom bola Snina. Ján Hrúz (do 63 kg) sa umiestnil na druhej priečke. Nikolas Hofman (do 55 kg) obsadil rovnako druhé miesto, ale v jeho hmotnosti štartovali len dvaja pretekári. Pavol Rapčan (do 67 kg) skončil tiež na striebornej pozícii a v tej istej váhe bol Brian Molnár tretí. „Prekvapili ma naši zápasníci výsledkami. Nezameriavame sa na grécko-rímsky štýl, no v hodnotení družstiev sme obsadili tretie miesto. Okrem medailistov k tomu prispeli aj ďalší zápasníci, ktorí skončili na bodovaných miestach,“ skonštatoval Radnóti.

V Snine sa zároveň uskutočnili majstrovstvá Slovenska žien vo voľnom štýle, na ktorých prvýkrát hájila farby Lokomotívy Rimavská Sobota Khrystyna Basych (do 53 kg). Pochádza z Ukrajiny a stala sa slovenskou šampiónkou. „Suverénne zvíťazila v troch dueloch. Zatiaľ ešte nemôže z administratívnych dôvodov štartovať za Slovensko na majstrovstvách Európy a ani na majstrovstvách sveta. Je to mladá pretekárka, ktorá je prísľubom pre slovenské zápasenie. Aby sa zlepšovala, chodí na výcvikové tábory do zahraničia,“ ozrejmil Jozef Radnóti.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB Fotograf Staško