Spievankovo rozospievalo malých Soboťanov. MC Erik & Ivana dali bodku za dvojdňovými oslavami

Rimavskosobotské námestie sa počas predpoludňajšieho piatkového programu Dní mesta zaplnilo detskými divákmi. Všetci boli zvedaví na vystúpenie ich obľúbených hrdinov zo Spievankova. Zahrajko a Spievanka, hlavní hrdinovia tejto kúzelnej krajiny, boli pre mnoho detí doposiaľ postavičky, ktoré videli len v televízii či na DVD. I napriek tomu, že na pódiu sa neobjavili zakladatelia Spievankova – Mária Podhradská a Richard Čanaky, deti mali z vystúpenia veľkú radosť. A nielen deti. Spievali aj mamy, otcovia či staré mamy. Predstavenie bolo plné autorských piesní z dielne Spievankovo. Herci neustále interaktívne komunikovali s detským divákom, a tak sa stali súčasťou programu. Zaspievali a zatancovali si s nimi známe pesničky, ako Rafaela stonožka či Hasiči mravce a mnohé iné. Zopakovali si počítanie a tiež to, ako správne triediť odpad. Niet pochýb, že i po skončení programu sa v mnohých domácnostiach Spievankovo rozozvučalo opäť na televíznych obrazovkách. Galériu s fotografiami si môžete pozrieť na konci článku.

Záver Dní mesta patril koncertu MC Erika a Ivany. Aj napriek zachrípnutým hlasivkám Erika Arestu a úvodným problémom s elektrinou sa koncert podarilo odohrať pred zaplneným Hlavným námestím. Ako pre vobraze.sk počas vynútenej prestávky v rozhovore Erik Aresta uviedol, koncert zvládne aj vďaka úžasnej speváčke aj úžasným tanečníčkam. „Ja už sa za to nejako schovám,“ povedal s úsmevom Aresta a dodal, že na koncert sa veľmi tešili, nakoľko to vlani nevyšlo.

Na pódiu sa predviedli aj s tanečníčkami Meggie a Naty zo Základnej umeleckej školy v R. Sobote. „Boli tak úžasné, že za týždeň zvládli nacvičiť choreografiu na päť skladieb,“ povedal a dodal, že myšlienka využiť tanečníčky vzišla z nášho predchádzajúceho rozhovoru, kde sme sa zaujímali, či prídu na vystúpenie aj s dievčatami.

Koncert MC Erika & Ivany nájdete na sociálnej sieti vysielaného naživo.

„Vnukli ste mi myšlienku. Môj manažér hneď vyhľadal tanečnú skupinu v R. Sobote a máme tu tanečníčky,“ povedal Aresta a poznamenal, že spolupráca s ich tanečníčkami išla v období covidu stranou. Šikovné dievčatá boli spestrením hitov z deväťdesiatych rokov. Ivana Poláčková už v R. Sobote spievala. „Bolo to už dávnejšie, ale vystupovala som tu viackrát. S Maduarom a aj v hoteli Zlatý Býk,“ priblížila Ivana Poláčková, ktorá bola Erikovi oporou a vynikla aj v skladbách Anjel či Keď príde láska. Nechýbali ani skladby ako You can’t stop, I feel good, Summer Night či Dancing Queen. Na záver koncertu pridávali ešte pieseň Save The Jungle.

Zdroj: vobraze.sk