R. Sobota oslávi výročie na amfiteátri. Chýbať nebudú Kandráčovci

Rimavská Sobota, ktorá si tento rok pripomína 750. výročie prvej písomnej zmienky, oslávi túto udalosť na amfiteátri začiatkom septembra. „Slávnostným koncertom jednak miestnych, ale aj iných významných umelcov, ale nebudú chýbať ani Kandráčovci,“ prehlásil dnes na galakoncerte Bona Fide primátor mesta Jozef Šimko. Ako ďalej spomenul, 50. výročie miešaného speváckeho zboru je úzko spojené aj s výročím prvej písomnej zmienky mesta. „Verím, že súhlasíte, aby dnešný koncert odznel aj na počesť tohto výročia, ktoré oslávime na našom amfiteátri,“ podotkol Šimko.

Ako pre vobraze.sk neskôr priblížil, zmluva je podpísaná, no jej súčasťou je aj to, že pokiaľ by okres Rimavská Sobota preradili do žltej fázy, s väčšími obmedzeniami, tak vtedy by bol koncert zrušený. Ak by sme podľa Šimka ostali v zelenej fáze, tak môže byť na akcii do 5 tisíc kontrolovaných ľudí, čo konzultoval aj so šéfkou RÚVZ Rimavská Sobota. Zároveň podotkol, že rozhodovať sa bude aj na zasadnutí Národnej rady SR v priebehu budúceho týždňa.

Kandráčovci v R. Sobote vystupovali na amfiteátri v roku 2019 počas Mega turné Open Air spolu s Kollárovcami. Repertoár tejto skupiny tvoria melódie z rôznych kútov Slovenska, so silným akcentom na východoslovenskú, ale i ukrajinskú, rusínsku, či poľskú pieseň. Súčasťou vystúpenia by mal byť aj Štefan Skrúcaný, ktorý by mal program moderovať. Ako pre vobraze.sk už dávnejšie Šimko avizoval, vystúpiť by mala aj jedna maďarská skupina i rómsky interpret. Otázny však podľa jeho slov je vývoj pandemickej situácie a počet ľudí, ktorých na amfiteáter budú môcť pustiť. Mesto vyčlenilo na oslavy 25 tisíc eur.

Zdroj: vobraze.sk