Odsúhlasili čestné občianstvo za pomoc počas pandémie i ceny starostky

V obci Klenovec majú známe mená obyvateľov, ktorých tento rok ocenia. Stať by sa tak malo počas Klenovskej Rontouky, Gemersko-malohontských folklórnych slávností v Klenovci. Čestné občianstvo starostka Klenovca Zlata Kaštanová navrhla udeliť Jánovi Culkovi za aktívnu pomoc obci Klenovec počas pandémie, za významný podiel v rozvoji hasičstva v Klenovci, ako aj za nezištnú pomoc našim občanom počas náročných životných situáci.

Hoci nie je rodákom, v obci má prechodný pobyt. „Má tú nehnuteľnosť a často sem chodí. Snaží sa obci pomáhať tak, ako to bolo spomenuté. Dokonca oveľa viac,“ priblížila pre vobraze.sk starostka Kaštanová.

Čestné občianstvo odsúhlasili aj poslanci obecného zastupiteľstva. Okrem toho Cena obce má byť udelená firme Lowa production, ktorá je už tri desaťročia najväčším a stabilným zamestnávateľom v obci Klenovec. Získať má aj finančnú odmenu vo výške 200 eur.

Obecné zastupiteľstvo schválilo aj to, že Cenu starostky udelia Ľubomíre Vančíkovej. Ato za aktívnu, obetavú a dlhoročnú pedagogickú prácu a za významný podiel v rozvoji školstva v obci Klenovec. Ocenený bude aj darca krvi. Cena starostky má byť udelená aj Františkovi Zvozilovi, držiteľovi Kňazovického plakety za mnohonásobné darcovstvo krvi. Cenu starostky získa aj Ján Ulický, a to za výrazný podiel na rozvoji obce v duchovnej oblasti a za zásluhy pri rekonštrukcii objektov Evanjelickej cirkvi a. v. v Klenovci. Všetci traja dostanú so súhlasom obecného zastupiteľstva finančnú odmenu po 100 eur.

Organizátori naplánovali folklórne slávnosti na 24. až 26. júna. Pripomeňte si minuloročné oslavy a oceňovanie.

Na Rontouke ocenili organizácie aj jednotlivcov. Pozrite si fotogalériu Jána Čajka

Zdroj: vobraze.sk, foto: Ján Čajko