V Mokrej Lúke a v Selciach volili starostov

obec Selce v okrese Poltár
ilustračné foto, obec Selce (okres Poltár) foto: google maps

V doplňujúcich voľbách bol v sobotu za starostu obce Mokrá Lúka zvolený Juraj Gallo. Od voličov získal 130 hlasov. O ich dôveru súperili celkovo traja kandidáti. Za Štefániu Dachovú hlasovalo 68 obyvateľov a Anna Kubusová dostala 64 hlasov. Všetci traja sa uchádzali o starostovský post ako nezávislí kandidáti. V zozname voličov figurovalo 450 mien. Volebné právo využilo 266 voličov, štyri odovzdané hlasy boli neplatné. Pre vobraze.sk to uviedla zapisovateľka miestnej volebnej komisie Henrieta Ďurčová. Gallo je poslancom obecného zastupiteľstva, pracuje ako štátny zamestnanec.

Dlhoročný starosta Mokrej Lúky Július Laššan sa vzdal funkcie k 1. novembru minulého roka. Zastupujúcim starostom obce v okrese Revúca je Igor Dacho.

V sobotu 19. marca sa konali doplňujúce voľby starostu aj v obci Selce (okres Poltár). O túto funkciu prejavil záujem iba jeden uchádzač. Bol ním nezávislý kandidát Martin Bodnár, ktorý sa aj posadí do kresla starostu. Ako pre vobraze.sk uviedla Jana Bakuľová, poverená vedúca odboru všeobecnej vnútornej správy na Okresnom úrade v Lučenci, dostal 22 hlasov a pri mene mal uvedené vojak. Dodala, že v zozname voličov bolo zapísaných 86 mien, hlasovací lístok odovzdalo 23 voličov, pričom jeden odovzdaný hlas bol neplatný.

Starosta Seliec Vladimír Bodnár sa vzdal funkcie k 1. augustu 2021, čo uviedol pre vobraze.sk zastupujúci starosta Oto Repper. Podľa neho vravel, že to bolo zo zdravotných dôvodov. Ako dodal, Martin Bodnár je poslancom obecného zastupiteľstva.

Dve ženy a jeden muž sa uchádzajú o starostovský post

Zdroj: vobraze.sk