Nocadeň, Marlett i Laiferová vystúpia počas Dní mesta v Hnúšti

Dni mesta Hnúšťa sa blížia. Uskutočnia sa od 2. do 4. júna. V sobotňajšom programe vystúpi speváčka Marcela Laiferová i kapela Nocadeň. „Obohatili sme program v porovnaní s pôvodným plánom, aby bol dlhší a ľudia mali dôvod vyjsť do ulíc a zabávať sa. Jeho súčasťou tak bude tiež vystúpenie skupiny Marlett a po koncerte kapely Nocadeň bude hrať približne do jednej v noci dídžejka Kaya & dídžej Gusto. Obidvaja pochádzajú z Hnúšte,“ uviedla pre vobraze.sk riaditeľka hnúšťanského Mestského kultúrneho strediska Diana Vojenčiaková. Ako dodala, hlavným ťahákom by mal byť koncert kapely Nocadeň. Tá oslavuje 25 rokov od svojho vzniku. „Jej hudba je príjemná a vychádzali sme aj z rozpočtových možností,“ ozrejmila šéfka MsKS. Podľa jej vyjadrenia je na koncerty na amfiteátri a následnú diskotéku vstupné v predpredaji tri eurá a na mieste akcie štyri eurá. Odštartuje to vystúpenie Betky Kobyliakovej a domácej kapely Pohľad zblízka.

Marcela Laiferová zabaví divákov v kinosále MsKS. „Rozhodli sme sa, že koncert tejto speváčky bude v kinosále. Je to dôstojnejšie miesto na jej vystúpenie. A to aj vzhľadom na počasie, aby nemuseli starší diváci v prípade dažďa zmoknúť na amfiteátri. Návštevníci koncertu Marcely Laiferovej majú vstup zdarma,“ avizuje Vojenčiaková.
Pripomenula, že v sobotu uskutoční štvrtýkrát Hnúšťankovo. „Je to veľmi pekná aktivita pre deti, do ktorej sa zapájajú dobrovoľníci, rôzne školy i športové kluby. Bude sa konať v Máriássych záhrade,“ zdôraznila riaditeľka MsKS. Ako doplnila, súčasťou programu bude v rovnaký deň jarmok, zraz automobilových veteránov, vystúpenie miestnej dychovky či rôzne športové zápolenia.

Vojenčiaková avizuje, že sa v nedeľu 4. júna v altánku mestskej knižnice predstaví bábkové divadlo z Revúcej, ktoré ponúkne Popolvára.

Program Dní mesta Hnúšťa sa začne v piatok. „Predpoludním sa budú konať rôzne vystúpenia našich detí, pôsobiacich či už pod MsKS, v športových klubov atď. Nazvali sme to Deti svojmu mestu. Učitelia zo škôl budú mať dôvod zobrať žiakov na tento program. Novinkou bude futbalová aktivita pre deti – Poďte si kopnúť s Júliusom Szőkem, rodákom z Hnúšte. A to aj s autogramiádou. Na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré kultúrnym programom obohatí ZUŠ zo Sliača a spevák Martin Vetrák, budú udelené mestské ocenenia,“ priblížila Diana Vojenčiaková. Verí, že si každý vyberie niečo zaujímavé z tohtoročného programu.

Zdroj: vobraze.sk, D. Vojenčiaková